Event management

Jul 15, 2020, 10:38
RoomIt van CWT gaat samenwerking aan met SiteMinder

RoomIt van CWT gaat samenwerking aan met SiteMinder

09 januari 2019

RoomIt by CWT, de hoteldivisie van Carlson Wagonlit Travel, en SiteMinder, het wereldwijde acquisitieplatform voor de werving van hotelgasten, kondigen een strategische samenwerking binnen de zakenreisketen. De twee toonaangevende bedrijven integreren hun diensten en bieden hotels toegang tot RoomIt-reizigers binnen de wereldwijde zakenreisorganisatie.

De nieuwe samenwerking geeft SiteMinder-klanten toegang tot een breed scala aan hotels via RoomIt, dus meer keuzemogelijkheden.

“RoomIt verbindt hotels met zakenreizigers en zakenreizigers met de juiste kamers,” aldus Yvon Abad, Vice President Suppliers van RoomIt by CWT. “We zijn zeer verheugd over deze samenwerking met SiteMinder, het wereldwijde acquisitieplatform voor hotelgasten. Hotels willen meer geboekte kamers en zakenreizigers willen meer keuze hebben; het is een win-winsituatie.”

Met het veranderen van het zakelijke reislandschap, veranderen ook de behoeften en de wensen van zakenreizigers. Meer keuzevrijheid is voor veel zakenreizigers een belangrijke factor binnen hotelprogramma’s van bedrijven. Uit recente onderzoeksresultaten van RoomIt en GBTA blijkt 60% van de zakenreizigers vaak in luxere hotels verblijven, hetgeen zeer lucratieve opties biedt voor hotels.

Mike Ford, de Managing Director van SiteMinder, stelt: “De hotelindustrie is getuige van een ongekende toename in directe connecties. Deze samenwerking geeft hotels meer mogelijkheden om zich te manifesteren in de snelgroeiende zakelijke reismarkt.”

In het Verenigd Koninkrijk en in Italië wordt momenteel een pilot uitgevoerd met de klanten van SiteMinder. Naar verwachting zal de samenwerking later dit jaar verder wereldwijd worden uitgerold. Om in aanmerking te komen moeten hotels centraal gelegen zijn op een zakenreisbestemming, meer dan tien kamers hebben en voorzieningen bieden als wifi op de kamer en de mogelijkheid tot annuleren op de dag zelf. Kijk voor meer informatie over het aanbod van RoomIt op: www.roomit.com/suppliers

Meer van Carlson Wagon Lit :

CWT Meetings & Events Belgium & Luxembourg