Event management

Apr 28, 2024, 12:57
Content marketing wordt een onmisbaar onderdeel van event marketing

Content marketing wordt een onmisbaar onderdeel van event marketing

23 februari 2017

Elk goed evenement vertelt een verhaal. Na een aantal uren waarin ze in de watten werden gelegd, gaan de deelnemers naar huis met een tevreden gevoel. Maar zoals elke gedegen event manager weet, begint de ervaring van de deelnemer tegenwoordig steeds vroeger. Aan het verhaal van het evenement gaat een ander verhaal vooraf en na het evenement loopt het verhaal door. Welkom in de wereld van content marketing.

Katharina Ruymen lanceert About the Bees

Jarenlang verzorgde Katharina Ruymen de filmrubriek voor Deze Week in Brussel, waarna ze zich op de boekenwereld stortte als bibliothecaris. Een leven als expat in steden als Kiev, Oekraïne en Lagos, Nigeria gaf haar carrière een andere wending. Sinds kort is ze terug in België en neemt ze de draad van het schrijven opnieuw op en wel schrijven 2.0, online. Ze lanceerde About the Bees, waarmee ze op een bijzondere manier content marketing aanpakt.

“Ik wil bedrijven en projecten helpen om hun verhaal te vertellen,” zegt Katharina. “Zoals het gezoem van bijen de aandacht trekt, moeten mijn schrijfsels het project in de kijker zetten. Onze met honing doordrenkte woorden en dansende zinnen moeten uw project laten schitteren.”

Een blog voor een evenement? Van uitlaatklep tot paradepaard!

Nog niet eens zolang geleden stond een blog synoniem voor een uitlaatklep van een ieder die zijn/haar ideeën, opinies, ervaringen, gedachten of gevoelens wilde delen met de wereld. Vandaag is de digitale wereld onze realiteit. Binnen deze context is een website van een evenement zonder regelmatige updates ondenkbaar. En daarom veroverde de blog, geïntegreerd binnen die website een unieke status: het werd de meest effectieve manier om een sterke online aanwezigheid te creëren. Zo ontstond content marketing.

De Mad Men zijn uitgestorven

De reclame en promotie van weleer werken niet meer. Anno 2017 heeft iedereen de mond vol van storytelling en content marketing. Maar welke event manager heeft de tijd om hier zelf voor in te staan? Het is zeker herkenbaar: de nieuwe website wordt gelanceerd. De projectleider schrijft trots een bericht over de nieuwe website en maar al te vaak stopt het daar al. In het beste geval volgt nog eens om de zoveel maanden een berichtje. Een gemiste kans, want doordachte en consequente content marketing zorgt voor klantenbinding én klantenwerving.

De unieke formules van About the Bees

Content marketing is een verhaal op lange termijn. Verwacht geen tsunami van emails na het posten van het eerste bericht. Regelmaat is essentieel. Daarom werkte About the Bees twee abonnementsformules uit: een basisabonnement met 5 blogposts per maand en een premium abonnement met 10 posts per maand. Elke maand overloopt Katharina tijdens een beknopt overleg de komende posts en vanaf dat moment kan de klant rekenen op de kennis en de opvolging van About the Bees.

Maak van 2017 een zorgeloos content jaar

About the Bees is klaar om u te ondersteunen. Kijk alvast eens op de website en neem contact op met Katharina voor een babbel en voor u het weet schrijft u een boeiend content marketing verhaal voor uw volgende evenement.

About the Bees
www.aboutthebees.be

Katharina Ruymen
katharina@aboutthebees.be - 0472 238 167