Event management

Apr 25, 2024, 16:49
CWT voor tweede jaar op rij toonaangevend in maatschappelijk verantwoord ondernemen

CWT voor tweede jaar op rij toonaangevend in maatschappelijk verantwoord ondernemen

14 april 2016

EcoVadis heeft Carlson Wagonlit Travel’s (CWT) inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen beloond met een 2016 silver rating. In alle Corporate Social Responsibility (CSR) categorieën van Ecovadis scoort CWT een hoge waardering. Op eerlijke handelspraktijken en milieu-omgevingsfactoren kwam CWT zelfs uitmuntend uit de bus.

De scores onderstrepen de leidende positie van CWT op het gebied van CSR in de reisbranche.

Douglas Anderson, president & CEO, CWT: “Tot in de kern zijn wij een maatschappelijk verantwoorde organisatie: het zit in onze DNA. Het maakt onderdeel uit van onze bedrijfsbesluiten. Waarbij we niet alleen denken aan onze medewerkers, klanten en reizigers, maar ook aan de wereld waarin we actief zijn. Dat is van fundamenteel belang voor het opbouwen van een sterke en duurzame onderneming. Daarom leggen we zoveel nadruk op onze Ecovadis scores.”

David McClintock, EcoVadis’ marketing director: “CWT heeft wederom een sterke prestatie neergezet en vooruitgang geboekt in hun streven naar duurzaamheid. Ze bevinden zich in de top 2% voor hun ethisch beleid en in de top 3% voor milieugerelateerde zaken. Dat is uitstekend. Hiermee tonen ze hun klanten dat ze op pro-actieve wijze nieuwe duurzame zakelijke kansen herkennen en weten te benutten. In de afgelopen jaren heeft CWT zich constant verbeterd op de Ecovadis scoringslijst. Als CWT blijft prioritiseren zoals ze dat nu doet zullen de scores in de toekomst vrijwel zeker nog verder verbeteren."

Over EcoVadis

EcoVadis is het eerste samenwerkingsplatform dat bedrijven de mogelijkheid geeft om de milieu en sociale prestaties van hun wereldwijde leveranciers te beoordelen. De gebruiksvriendelijke EcoVadis’ CSR scorecards helpen bedrijven om hun activiteiten op het gebied van milieu-omgevingsfactoren, ethisch beleid en sociale vraagstukken nauwkeurig te volgen in maar liefst 150 categorieën en 110 landen. Meer dan 130 leidende organisaties zoals Verizon, Merck, Coca Cola Enterprises, Heineken, Johnson & Johnson, Renault-Nissan, ING Bank en Nokia gebruiken EcoVadis om risico’s te beperken, innovatie te stimuleren en transparantie en vertrouwen te bevorderen bij 25.000 handelspartners. Voor meer informatie:  www.ecovadis.com

Over Carlson Wagonlit Travel

Carlson Wagonlit Travel (CWT) is een internationaal leidende organisatie op het gebied van zakelijk reismanagement en meetings & events. CWT bedient bedrijven en overheidsinstanties van uiteenlopende omvang in meer dan 150 landen en gebieden. Door het optimaal benutten van de vakkundigheid van haar medewerkers en technologische innovaties helpt CWT haar klanten om het hoogst mogelijke rendement uit hun reisprogramma te halen op het gebied van besparingen, dienstverlening, veiligheid en duurzaamheid. De organisatie levert op toegewijde wijze hoogwaardige diensten en ondersteuning aan reizigers. In 2015

bedroeg de pro forma omzet van CWT van 100% dochterondernemingen en joint ventures 24,2 miljard USD. Als onderdeel van duurzaam ondernemen heeft CWT de United Nations Global Compact ondertekend.

Voor meer informatie over CWT:  www.carlsonwagonlit.be. Volg ons op Twitter:  @CWTBenelux.

Meer van CWT Meetings & Events Belgium & Luxembourg :

CWT Meetings & Events Belgium & Luxembourg