Event management

Apr 20, 2024, 16:19
Event Drink opnieuw een groot succes

Event Drink opnieuw een groot succes

26 februari 2016

Onlangs kwamen maar liefst 150 collega’s uit de eventsector samen in MeetDistrict van de Ghelamco Arena voor de nieuwste editie van de Event Drink. Dit is een informele drink voor iedereen die iets of wat met de event sector te maken heeft.

‘Het is eigenlijk een beetje ontstaan een jaar of 6 geleden als een drink met een 20-tal collega’s uit de eventsector: event agencies, hostessenbureaus, klank & licht firma’s, verhuurders van meubilair, event cateraars,… maar is intussen uitgegroeid tot iets groters’, zegt initiatiefnemer Joris Tanghe van Storylines.

‘We proberen dit 2 keer per jaar te doen en wisselen af tussen regio’s Gent, Antwerpen en Brussel. Ik krijg de feedback dat veel mensen er naar uitkijken om eens gewoon informeel en zonder commerciële bijbedoelingen met elkaar te kunnen netwerken en bijpraten over events.’ De volgende Event Drink wordt gepland in september. Wie op de hoogte wil blijven en uitgenodigd wil worden voor de volgende editie stuurt gewoon een mail naar eventdrink@telenet.be.

Wat is de Event Drink?

Bedoeling is om in een ongedwongen, niet-commerciële en niet-concurrentiële sfeer te praten met lotgenoten. Er zijn géén toetredingsvoorwaarden of lidmaatschappen. En we willen niemand op voorhand uitsluiten, maar we zouden toch iedereen vragen om rekening te houden met onderstaande ‘spelregels’.

  • De uitnodiging is gericht aan iedereen die van ver of dichtbij te maken heeft met het organiseren van events. Zonder limitatief te zijn denken we daarbij aan mensen uit event bureaus, klank- en lichtfirma’s, event cateraars, boekingskantoren, event locaties, event animaties, corporate event managers, studenten event management, hostessenbureaus,…
  • Hoe meer zielen, …. Iedereen kan dus op zijn/haar beurt weer andere kennissen/collega’s uitnodigen voor zover deze aan de ‘spelregels’ voldoen. Gelieve wel iedereen te laten inschrijven via bovenstaande mailadres.
  • Commerciële acties zoals flyering, flagrante prospectie en ongeplaatste verkoopsgesprekken worden niet geapprecieerd. We kunnen dit natuurlijk moeilijk controleren en afdwingen maar we houden pek en veren achter de hand als legitiem drukkingmiddel voor de hardleerse collega’s onder ons. Indien je interessante nieuwe mensen ontmoet, volstaat een visitekaartje. Er zijn ongetwijfeld andere gelegenheden voor dit soort contacten.
  • Er zal een lijst met naam + naam bedrijf van aanwezigen worden bijgehouden die ter inzage aan het onthaal zal liggen. Om commercieel misbruik te vermijden zullen geen e-mailadressen of telefoonnummers worden vermeld.
  • We voorzien badges met naam en naam bedrijf. Dit louter om kennismaken en interactie te vergemakkelijken!
  • Er wordt geen inkomgeld of deelnameprijs gevraagd. So we go Dutch… Iedereen bestelt en betaalt zelf. Sympathie afdwingen van tooggenoten door middel van traktaties gebeurt dus voor eigen rekening. Openstaande rekeningen zullen leiden tot eeuwige verbanning en collectief misprijzen.

Contact: eventdrink@telenet.be