Event Destinations

Apr 16, 2024, 20:49
Atout France lanceert campagne om heropstart zakentoerisme te stimuleren

Atout France lanceert campagne om heropstart zakentoerisme te stimuleren

25 oktober 2022

Atout France heeft de campagne The French Way gelanceerd in Europa en de Verenigde Staten om de herlancering van Frankrijk als bestemming te ondersteunen en het herstel van het zakelijk toerisme te stimuleren.

2022 is het jaar van herstel voor de professionele meetingindustrie. Sinds maart gaan congressen terug in de richting van hun activiteitenniveau van vóór de crisis, beurzen winnen geleidelijk terrein met de terugkeer van het publiek, en bedrijfsevenementen vermenigvuldigen zich over het hele grondgebied in een logica van "revenge event".

Met zijn nieuwe The French Way-campagne wil Atout France dit grote momentum op de Europese en Amerikaanse markten versnellen.

Verleidingsoperatie voor de bestemming Frankrijk

The French Way heeft als doel het imago van Frankrijk als bestemming te vernieuwen en de voorkeur te creëren bij professionals in het buitenland. In een uiterst competitieve context van het herstel van zakelijk toerisme en evenementen, is de campagne gebaseerd op een verzameling meeslepende en originele inhoud waarin een video is geïntegreerd, evenals een reeks inspirerende beelden die een modern en gedurfd Frankrijk belichamen.

De tagline The French Way, « à la française », zet de toon voor een unieke ervaring die authenticiteit en knowhow combineert, maar ook innovatie en durf, in dienst van het succes van evenementen. Een boodschap die versterkt wordt door het spel van contrast tussen afbeeldingen en bijbehorende trefwoorden, in de visuals van deze campagne.

Spotlight op de rijkdom van Franse bestemmingen

De campagne wordt sinds 12 oktober exclusief verspreid via digitale kanalen (Linkedin, YouTube, gerichte sites) in zeven internationale markten*, gebruikmakend van de hashtag #ChooseFrance.

In het hart van de campagne biedt de site https://meeting.france.fr/thefrenchway  inspirerende inhoud, reportages met een rondreis door Frankrijk langs bestemmingen. Het benadrukt de diversiteit van het Franse aanbod, zowel wat betreft het organiseren van congressen, conferentieruimtes als teambuildingactiviteiten, en biedt ook exclusieve dossiers over het thema innovatie, duurzame ontwikkeling en de volgende grote sportevenementen die door Frankrijk zullen worden georganiseerd.

De campagne zal het mogelijk maken om deze inhoud door te geven aan organisatoren van evenementen, agentschappen, key-accountbedrijven of internationale verenigingen in de zeven doelmarkten, om hen te leiden naar de Franse bestemming die het beste beantwoordt aan hun verwachtingen voor de organisatie van evenementen.

Dit initiatief, gefinancierd door Atout France, zal ook verder worden uitgerold van november tot in 2023 met luiken gewijd aan de bestemmingen Hauts-de-France, Provence en Côte d'Azur en Nouvelle-Aquitaine. De cofinanciering van dit onderdeel door de drie betrokken Regionale Comités voor Toerisme zal de uitvoering van een op maat gemaakt mediaplan mogelijk maken.

Caroline Leboucher, Managing Director van Atout France, voegt toe: “Zakentoerisme is essentieel voor de bestemming Frankrijk. Na twee moeilijke jaren zit de activiteit weer in de lift en daar zijn we blij mee! De grote evenementen die ons in 2023 en 2024 te wachten staan, zullen enorme blikvangers zijn op het internationale toneel. Ze onderstrepen het feit dat Frankrijk een bestemming is die mensen nog steeds doet dromen, omdat het een kwaliteit heeft van technische en toeristische diensten in combinatie met een onvergelijkbare ‘art de vivre’. Atout France zet zich samen met professionals volledig in om innovatie te bevorderen en de ontwikkeling van een duurzaam aanbod te versnellen als hefbomen voor de transformatie en groei van de toekomst van het zakelijk toerisme. Dankzij de lancering van de "The French Way"-campagne zetten we ons in om de terugkeer van Europese en Amerikaanse reizigers naar Frankrijk te ondersteunen, en zo tegelijkertijd bij te dragen aan het versterken van de aantrekkelijkheid en het concurrentievermogen van Franse zakelijke bestemmingen. »

Een wereldwijd initiatief om het herstel van zakelijk toerisme te stimuleren

The French Way maakt deel uit van een door Atout France ontwikkelde herlanceringsstrategie als onderdeel van Plan Destination France en vormt een aanvulling op het France Meeting Event – ​​​​Learning Expeditions-initiatief dat in juni 2022 werd gelanceerd. Een opeenvolging van internationale micro-evenementen in Frankrijk (teambuilding, gerichte bezoeken, thematische conferenties, enz.) zullen in 2023 worden voortgezet en zullen de impact van deze campagne versterken. De volgende bijeenkomst vindt plaats in Nice van 17 tot 19 november.

*de Verenigde Staten, België, Nederland, Italië, Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Contact zakentoerisme – Atout France België-Luxemburg :

Gisèle JAMIN - +32 (0)2 505 38 13 – gisele.jamin@atout-france.fr #ChooseFrance @atout_france