Event Destinations

Feb 27, 2021, 10:00
Oscars van de gastronomie’ komen naar Antwerpen

Oscars van de gastronomie’ komen naar Antwerpen

02 juli 2019

The World’s 50 Best Restaurants, ook wel ‘de Oscars van de gastronomie’ genoemd, komen naar Vlaanderen. In 2020 zal het kruim van de culinaire wereld verzamelen in Antwerpen.

 

De Vlaamse Regering wil meer topevenementen met internationale uitstraling naar Vlaanderen halen. In 2016 werd ‘EventFlanders’ opgericht: een gespecialiseerde cel die Vlaamse evenementen naar een hoger niveau tilt én jacht maakt op internationale evenementen. ‘EventFlanders’ werkt in de schoot van Toerisme Vlaanderen en wordt ondersteund door Sport Vlaanderen, het Departement Buitenlandse Zaken en het Departement Cultuur, Jeugd en Media. Eerder kon ‘EventFlanders’ al de ‘World Choir Games’ van 2020, het WK Wielrennen in 2021 en het Wereldkampioenschap Artistieke Gymnastiek in 2023 naar Vlaanderen halen.

Het Vlaamse topevenementenbeleid haalt nu ‘The World’s 50 Best Restaurants’ binnen, ook wel omschreven als ‘de Oscars van de gastronomie’. De prestigieuze lijst bekroont de 50 beste restaurants ter wereld. De uitreiking van de trofeeën gaat gepaard met de komst van de beste chefs en restauranthouders uit de hele wereld, een hele reeks randevenementen en ruime mediabelangstelling van de internationale pers.  Eerder deze week (25 juni) vond de 2019-editie van de 50 Best Awards plaats in Singapore. Het Hof van Cleve van topchef Peter Goossens haalde er opnieuw de lijst. Het restaurant uit Kruishoutem behaalde een 43ste plaats. The Jane van topchef Nick Bril klokte af op plaats 99 en Chambre Séparée van Kobe Desramault op plaats 111.

De 2020-editie van de ‘Worlds’s 50 Best’ zal eind mei doorgaan in Antwerpen. Naast de prijsuitreiking zullen er een 10-tal randevenementen doorgaan, waarvan enkele ook toegankelijk zullen zijn voor het brede publiek. Deze evenementen zijn een uitgelezen platform om het lokaal culinair aanbod en de lokale producten in de kijker te zetten bij de meest invloedrijke internationale chefs en gespecialiseerde media uit de hele wereld.

https://www.theworlds50best.com