Event Agencies

Feb 28, 2024, 1:20
Finalist Teambuildingcompetitie Mechelen: De Nekker Escape Walk Experience

Finalist Teambuildingcompetitie Mechelen: De Nekker Escape Walk Experience

20 april 2023

De Gouden Kooi, een escaperoomspecialist met twee filialen in het centrum van Mechelen, ontwikkelde De Nekker Escape Walk Experience. Het watermonster De Nekker, een eeuwenoude Mechelse legende, lijkt weer terug.

En hij heeft blijkbaar al meerdere slachtoffers gemaakt! De Mechelse politie vermoedt dat het om een copycat gaat en lijkt de dader op het spoor te zijn. Daarom roept het een daadkrachtig team detectives samen in een race tegen de klok.

De teams vertrekken op een escapewandeling die Mechelen in de kijker zet. Er wordt gestart in een thematisch ingerichte ruimte waar men van bij de start meteen ondergedompeld wordt in het verhaal. Er wordt halt gehouden aan de Haverwerf, de Melaan, het Klein Begijnhof, het Sint-Katelijne kerkhof, de Kathedraal, de Grote Markt, Bruul, de Kruidtuin en het Dijlepad. Op elke puzzellocatie vinden de deelnemers een puzzelbox.

De puzzels zijn erg divers en altijd is de omgeving onderdeel van de puzzel: de puzzel kan dus niet bestaan zonder zijn omgeving. Dit is geen standaard wandeling waarbij je met smartphone of tablet door de stad loopt. Het gaat om echte puzzels die op verschillende locaties zijn geïntegreerd in de stad.

In het De Gouden Kooi filiaal aan de Haverwerf werd er een ruimte gebouwd en ingericht met passend decor om de wandelaars volledig in thema door een acteur te laten ontvangen: ze krijgen er hun missie en op het einde van de wandeling volgt een puzzel met een spetterend einde, ondersteund door videomateriaal.