Event Agencies

May 24, 2022, 21:02
AIM Group International ondertekent belofte voor "Net Zero Carbon Events"

AIM Group International ondertekent belofte voor "Net Zero Carbon Events"

18 januari 2022

AIM Group International, een bedrijf gespecialiseerd in conferenties, evenementen en communicatie met meer dan 60 jaar ervaring, is trots om aan te kondigen dat het de "Net Zero Carbon Events"-belofte heeft ondertekend, een gezamenlijke verbintenis in de evenementen- en vergaderindustrie om de doelstellingen te bereiken vastgelegd in het klimaatakkoord van Parijs.

De belofte "Net Zero Carbon Events" is het resultaat van wereldwijde samenwerking in de evenementenindustrie. In de afgelopen maanden hebben meer dan honderd belanghebbenden uit de hele sector, gefaciliteerd door de "Joint Meetings Industry Council" (JMIC), deze verbintenis opgesteld en afgerond met de steun van het (United Nations’ Framework Convention on Climate Change). De belofte werd gepresenteerd op de Global Climate Summit COP26 in Glasgow, Schotland, op 10 november. Op het moment van lancering waren er meer dan 100 ondertekenaars, waardoor dit de meest wereldwijde en inclusieve samenwerkingsactie is om de uitdagingen van klimaatverandering binnen de evenementensector aan te pakken.

AIM Group is verheugd om zich bij dit initiatief aan te sluiten, aangezien het door voortdurende samenwerking in de evenementensector zal zijn dat we in staat zullen zijn om snelle en essentiële vooruitgang te boeken bij het verminderen van de algehele CO2-voetafdruk van evenementen. De toezeggingen van de belofte zijn in lijn met de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs.

Door de belofte te ondertekenen, verbindt AIM Group zich ertoe het pad te publiceren om uiterlijk in 2050 netto nuluitstoot te bereiken, met een tussentijdse doelstelling die aansluit bij de ambitie van het Parijs-akkoord om de wereldwijde broeikasgasemissies tegen 2030 met 50% te verminderen. Dit werk moet tegen het eind van 2023 voltooid zijn.