Event Agencies

Apr 19, 2024, 23:22
Sylvester wint gouden BEA-award voor herdenking 75 jaar Bevrijding

Sylvester wint gouden BEA-award voor herdenking 75 jaar Bevrijding

03 december 2021

Afgelopen woensdag werden in de Nekkerhal in Mechelen de Belgian Event Awards (BEA’s) uitgereikt. Die bekronen jaarlijks de meest prestigieuze events van ons land. Eventbureau Sylvester mocht een gouden award mee naar huis nemen in de categorie Institutional events.  “Een fantastische erkenning van de fenomenale inspanningen die het Sylvester-team de afgelopen twee pandemie-jaren heeft geleverd én van hun grote flexibiliteit en doorzettingsvermogen”, zegt Geert Vanoverschelde, CEO van Sylvester.

De vorige editie van deze hoogmis van de Belgische eventsector werd geannuleerd omwille van de toen heersende coronamaatregelen. Dat betekende dat het dit jaar dubbel feest was: in alle categorieën – B2B, B2C, B2E en Institutional – werd een gouden BEA-award uitgereikt voor 2020 én een dito reeks voor 2021.

Gouden BEA

De Gouden BEA in de categorie Institutional 2020 ging naar één van de grootste Sylvester events van de afgelopen jaren: de 75-jarige herdenking van de Antwerpse bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit evenement vond plaats op 7 en 8 september 2019. Er heeft toen onder meer een historische militaire parade en een indrukwekkend spektakel inclusief projectie op het stadhuis plaatsgevonden. Maar liefst 160 000 bezoekers maakten deel uit van deze indrukwekkende herdenking met als baseline “Altijd vrij, nooit vanzelfsprekend”.

Drie Sylvester-events in finaleronde

Maar 75 jaar bevrijding was niet het enige event waarvoor Sylvester veel lof van de BEA jury ontving. Daarnaast werd het eventbureau nog met twee andere cases geselecteerd voor de finaleronde van de BEA’s. De awardshow van de uitreiking van de Ultimas (de Vlaamse cultuurprijzen) kreeg een podiumplaats in de categorie Institutioneel 2021. Met ons eigen Think Hybrid event, waarin Sylvester het hybride eventformat introduceerde en toelichtte aan de sector, was een opgemerkte finalist in de categorie B2B 2021.

Veerkracht en innovatie centraal

Wat op de BEA ceremonie het feestelijk hoogtepunt van een jaar ontzettend hard werken moest worden, werd overschaduwd door de ‘lichte lockdown’ waarin ons land sinds afgelopen weekend zit en de nieuwe onzekerheid die de sector tegemoet gaat de komende dagen en weken. 

Wat echter ook opviel, was de veerkracht en innovatie die de eventbureaus tentoonspreidden, twee talenten waarin het Sylvester team ook absoluut uitblonk de afgelopen periode.

Winnaar gouden BEA : 75 jaar De bevrijding

Genomineerd voor gouden BEA : Ultimas award show

Genomineerd voor gouden BEA : Think Hybrid