Event Agencies

Apr 29, 2024, 12:14
BBDO & VIER scoren een zomerhit met #vraaghetaanvier

BBDO & VIER scoren een zomerhit met #vraaghetaanvier

19 november 2015

Tijdens de zomer wordt er in Vlaanderen veel minder televisie gekeken. Logisch ook: het is mooi weer en elke gemeente heeft minstens één eigen festival of evenement. Hoe blijft een tv-zender op zo¹n moment toch in de kijker staan? Door festivalgangers te geven wat ze willen: hun favoriete nummers, live gespeeld. En dat is precies wat VIER deed met Vraag het aan Vier, een muzikale activatie bedacht en uitgevoerd door BBDO.

Van eind juni tot eind september trok de vraag-het-aan karavaan langs 15 festivals en evenementen waaronder Lokerse Feesten, Feest in het Park, Suikerrock, Maanrock, The Color Run en het immens populaire F.A.C.T.S.. Op elk evenement maakte onze eigen festivalreporter een verslag dat later op tv werd uitgezonden. En zelfs de inmiddels beroemde vliegende reporter Luc Haekens van ³De Ideale Wereld² maakte links en rechts zijn opwachting.

Maar het belangrijkste aan de karavaan, dat was de band Les Pixelettes.

Op elke halte speelden deze jonge talenten van pop- en rockschool PXL alle nummers die de festivalgangers wilden horen. Een greep uit het aanbod? The Pixies, Moby, Gala, Snap!, The Raconteurs, Kendrick Lamar, Goose, Oscar & The Wolf Š

Maar VIER zou VIER niet zijn, als die nummers niet op een ludieke manier moesten aangevraagd worden. Er werden vraag-het-aan bordjes uitgedeeld waar iedereen verzoekjes op kon schrijven. Als Les Pixelettes hun bordje opmerkten, speelden ze het nummer.

Natuurlijk mochten er ook andere dingen op de bordjes geschreven worden. Meer nog: de origineelste boodschappen werden beloond met een marcel van Sociaal incapabele Michiel, het immens populaire figuurtje uit De Ideale Wereld.

En er waren nog originele manieren om zo¹n marcel te winnen. Door een grappige foto met het vraag-het-aan bordje maakte en op Twitter of Instagram te delen met de hasthag #vraaghetaanvier, bijvoorbeeld. Of gewoon door héél hard op Sociaal Incapabele Michiel te lijken.

Misschien was de actie een gigantisch succes, of er lijken gewoon veel Belgen op Sociaal incapabele Michiel. Daar wou niemand bij VIER of BBDO op reageren. Maar alle marcellekes zijn inmiddels de deur uit. 

www.bbdo.be

Meer van BBDO :