Event Agencies

Jan 26, 2021, 19:55
Virtueel congres met een menselijke toets

Virtueel congres met een menselijke toets

01 december 2020

AIM Group International verzorgde onlangs een uniek project voor FIMP, de Italiaanse Federatie van Kinderartsen. De noodzaak om het jaarlijkse congres in digitale modus om te zetten werd een kans om elkaar op een nieuwe manier te ontmoeten, waarbij zowel de aanwezigheid als de betrokkenheid op een hoog niveau zouden blijven.

“We moesten het XIV Nationaal Wetenschappelijk Congres van de Italiaanse Federatie van Familie Kinderartsen (FIMP), dat live aan het Lago Maggiore (Italië) had moeten plaatsvinden, opnieuw uitdenken. Bij het online herplannen van het evenement, hebben we ons uiterste best gedaan om de mogelijkheden - die de virtuele omgeving biedt op het gebied van verbeeldingskracht, interactie met deelnemers en multimedia - optimaal te benutten ”, aldus Francesca Manzani, business manager van AIM Group International. "De klant wilde de menselijke toets en spontaniteit, die typisch zijn voor hun jaarlijkse live conferenties, niet verliezen. Onze oplossing was een creatief project dat helemaal nieuw was bedacht.”

Enkele van de belangrijkste kenmerken van het virtuele congres, dat plaatsvond van 15 tot 17 oktober, waren:

*Een meeslepende 3D- setting. Het huis, gereproduceerd met een verfijnde en aantrekkelijke visual, gaf de deelnemers een aangename bezoekerservaring, met een duidelijke flow en inhoud die gemakkelijk te vinden en te raadplegen was.

*Zo simpel als een bezoek aan het huis van een vriend. De woonkamer was het hart van het huis, waar deelnemers konden bewegen en parallelsessies konden vinden in verschillende kamers. Het bezoek was simpel: door op de tv-monitor te klikken begon het uitzenden van de sessies en was er een actieve chatbox voor vragen.

*Gepersonaliseerd gebruik van inhoud. Elke deelnemer kon zich vrij bewegen tussen de kamers en de tuin. Elk bezoek was persoonlijk en uniek. Elk gebied stelde verschillende onderwerpen voor: in de keuken: voeding, vegetarische keuken of diabetes; in de slaapkamer: neurowetenschappen en slaapstoornissen; in de studie: infantiele neurologische ontwikkeling, hypotone kinderen, gastro-enterologie en de geschiktheid van antibiotica; in de Tuin: kinderneuropsychiatrie en dermatologie.

*Ontmoeting met de sponsors in de tuin. In de woonkamer waren op schilderijen aan de muren de namen van de sponsors te zien die de deelnemers in de tuin konden ontmoeten. Vanuit het panoramische zicht op de tentoonstellingsruimte konden de deelnemers kiezen welke stands ze wilden bezoeken. Ze konden ook brochures raadplegen, promotievideo's bekijken, op externe links klikken en een direct contactformulier of een videochat starten met sponsormedewerkers.