Event Agencies

Jun 24, 2021, 7:57
Top 10 Event Staffing: de gezichten en de handen van de eventwereld

Top 10 Event Staffing: de gezichten en de handen van de eventwereld

23 januari 2019

Ze werken in de schaduw. Die van de parkings, de backstage en de magazijnen. Ze zijn ook in de zaal aanwezig, op discrete wijze. Ze komen toe voor uw genodigden, en ze vertrekken vaak pas als allerlaatste. Zij zijn de parkingmedewerkers, stagehands, riggers, veiligheidsagenten,… Ontdek de Top 10 van de favoriete event staffing agentschappen van de Belgische corporate event managers.

Van de opbouw tot de eindschoonmaak, over de service in de zaal…  de term event staff omvat alle mensen die een veelvoud aan taken uitvoeren met één enkel doel: het evenement letterlijk opbouwen, zorgen voor een vlot voorloop en voor de veiligheid van iedereen. Deze taken zijn moeilijk en soms onaantrekkelijk, maar moeten wel met een grote nauwkeurigheid worden uitgevoerd.

Coördinatie, veiligheid, planning, human resources management, doorzettingsvermogen, houding, inspelen op onverwachte omstandigheden, ... ze brengen een veelvoud aan kwaliteiten samen, zodat elke organisator zich met een gerust gemoed op zijn eigen taken kan concentreren. Deze top 10 laat geen ruimte voor toeval.

XP106 Tabel ES2019

Over het marktonderzoek 2018-2019 van Experience Magazine

Experience Magazine heeft zijn jaarlijkse marktstudies over de B2B-evenementensector laten uitvoeren tussen juni en oktober 2018. Zoals elk jaar had deze studie, uitgevoerd door een onafhankelijk bedrijf, het doel om – op basis van de spontane antwoorden van de respondenten – verschillende klassementen op te stellen over de ‘favoriete’ partners van een panel van corporate event managers, werkzaam bij bedrijven uit het hele land, van uiteenlopende omvang.

De studie werd deze keer afgenomen bij 512 event-verantwoordelijken bij KMO’s (56%) en grote bedrijven (44%) in Vlaanderen (62%), in Brussel (32%) en in Wallonië (6%). Voor elk van de 7 segmenten van de B2B-evenementenwereld, moesten zij antwoorden op één enkele vraag : « Wanneer u een evenement moet organiseren voor uw bedrijf, welke zijn dan de partners die u zou contacteren voor het beheren van de organisatie/de catering/het audiovisuele/… ? (maximum 3 antwoorden) ». Elk van de spontaan vermelde bedrijven kreeg vervolgens een score van 1 (als derde vernoemd) tot 3 punten (als eerste vernoemd). 

Het is essentieel om op te merken dat de resultaten van deze studie moeten worden beschouwd als een peiling, een 'momentopname' van de markt.