Event Agencies

Sep 15, 2019, 17:59
PSA Antwerp en The Oval Office vliegen sollicitanten naar een job

PSA Antwerp en The Oval Office vliegen sollicitanten naar een job

05 juni 2018

Terminal operator PSA Antwerp is op zoek naar maar liefst 75 nieuwe techniekers. Een grote uitdaging die vroeg om een grootse aanpak. Het lanceerde daarom samen met live + communicatiebureau The Oval Office de rekruteringscampagne ‘Fly to your Future’ en een jobdag waarop sollicitanten per helikopter naar hun toekomstige werkplek in de Waaslandhaven gevlogen werden.

Fly to your Future

Wie aan de slag wil gaan als technieker bij PSA Antwerp, is maar beter avontuurlijk ingesteld. Dagelijks werken ze in de grootste containerterminal van Europa, vanop hoge kranen en containerliften. PSA werkte daarom samen met The Oval Office een live communicatiecampagne uit die de grootsheid van de job goed reflecteert. Onder het motto Fly to your Future werden kandidaten uitgenodigd voor een jobdag waar ze in ruil voor hun cv een helikoptervlucht mochten maken.

Perslancering en online advertising

De campagne werd gelanceerd met een persmoment op de terminal van PSA aan het Deurganckdok. Vanop een grote containerkraan kregen de journalisten een spectaculair uitzicht op de haven en zagen ze een straddle carrier of containerlift via de Schelde vertrekken naar de stadshaven aan het Eilandje, naast het hoofdkantoor van PSA Antwerp. Die straddle carrier deed enkele dagen later dienst als eyecatcher op de jobdag.

170 kandidaten voor jobdag

De media coverage die volgde uit het persmoment zorgde er samen met een social advertising campagne met video, online bannering op nieuwssites en advertenties in De Zondag voor dat PSA na één week maar liefst 170 kandidaturen binnen kreeg. Na een eerste selectie werden 35 van hen uitgenodigd voor de jobdag waar ze vanop het Eilandje met een helikopter naar hun toekomstige werkplek in de haven werden gevlogen. Daar vond naast een rondleiding en een bezoek aan de technische installaties, meteen ook een kennismakingsgesprek plaats. Verschillende kandidaten hebben nog op de jobdag zelf hun contract getekend, anderen zijn met een voorstel naar huis gegaan.

www.theovaloffice.be

Meer van The Oval Office :