Event Agencies

Apr 16, 2024, 22:57
Oude liefde roest niet

Oude liefde roest niet

17 mei 2018

B-Art Eggsclusive Events was meer dan een decennium lang een begrip binnen de B2B-evenementenindustrie. Maar in 2011 verkocht Bart De Vos zijn succesvolle bedrijf en verdween hij tijdelijk van het corporate toneel. Sindsdien is hij met zijn bedrijf Creationz wel actief gebleven binnen andere domeinen van de eventsector. Nu, in 2018, is het tijd voor de comeback, en staat de deur weer helemaal open voor B2B-evenementen.

Nadat hij eerst vier jaar ervaring had opgedaan in loondienst, richtte Bart De Vos twintig jaar geleden B-Art Eggsclusive Events op. “Het B-Art verhaal was een fantastische periode”, aldus Bart De Vos. “Vanaf dag één heb ik mijn eigen koers gevaren. En die bleek aan te slaan in de sector, waardoor we vrijwel meteen een succesverhaal waren. We hebben een projectsystematiek ontwikkeld die gebaseerd was op transparantie en een open relatie met de klant, gekoppeld aan een grondige voorbereiding en kwalitatieve partners. Een goede interpretatie van de briefing om vervolgens een gepast creatief antwoord te geven. Ik heb heel hard gewerkt in die periode, met bijzonder veel evenementen, maar het zijn prachtige herinneringen. We hebben toen relaties opgebouwd die nog tot op de dag van vandaag blijven duren.”

Nieuwe deuren geopend

Na de verkoop van B-Art betrad Bart De Vos andere paden binnen de eventsector. “Door die corporate deur even dicht te trekken, zijn er andere deuren opengegaan. De knowhow die ik had opgebouwd, heb ik vertaald naar consultancy. Ik ben op hoog niveau speakercoaching gaan geven voor bekende CEO’s en politici. Daarnaast heb ik ook de kans gekregen om enkele nieuwe eventvenues mee uit te tekenen. Zo heb ik die kant van het evenementieel verhaal ook veel beter leren kennen. Verder heb ik meegewerkt aan enkele grote projecten in de publiekssector. Zo ben ik intussen al vijf jaar organisator van The Hive op Rock Werchter, en was ik verantwoordelijk voor de organisatie van de Davis Cup finale tussen België en Engeland in Flanders Expo.”

Internationale ervaring

De succesvolle Davis Cup finale zorgde ervoor dat het werk van Bart De Vos ook internationaal werd opgemerkt. “Ik heb de kans gekregen om enkele internationale showproducties te doen. Zo steken we nu een show in elkaar voor The Jacksons, zijn we een evenement aan het voorbereiden voor het Prinsdom Monaco, en is er het Liberty-concert in Frankrijk. Ik heb telkens geprobeerd mijn corporate ervaring op publieksniveau te vertalen, om er zo voor te zorgen dat de beleving voor de bezoeker veel groter werd dan normaal het geval was.”

De lokroep van B2B

Hoewel hij er lange tijd niet bewust naar op zoek was, kreeg Bart De Vos ook terug aanvragen voor B2B-events. “Ik heb de voorbije jaren enkele projecten aangenomen, en dan krijg je toch terug die smaak te pakken. Oude liefde roest niet. Het is ook een ander soort voldoening. Je krijgt immers de kans om mee in het imago en het verhaal van een klant te kruipen, en daar magie rond te creëren. De ervaring en contacten die ik heb verworven als showdirector op publieksniveau, kan ik nu weer inzetten binnen de corporate sector. Mijn wereld is weer een pak groter geworden, waardoor ik nieuwe antwoorden en oplossingen kan aanbieden.”

In-house kennis en ervaring

Begin dit jaar heeft Creationz besloten terug actief in de B2B-events te stappen. “Hiervoor kan ik rekenen op een ongelooflijk straffe ploeg, met een pak ervaring. We zijn nu met vier personen, en daarnaast werken we ook met twee zelfstandige ontwerpers. Zo hebben we op elk domein kennis in huis, en kunnen we heel snel en kwalitatief schakelen. Als we een verhaal schrijven voor een klant, zorgen we dat alle facetten op één lijn liggen. Alle elementen moeten op elkaar aansluiten. Zo creëer je een absolute meerwaarde en laat de boodschap een blijvende indruk na.”

Grote én kleinere projecten

Een klant van Creationz kan rekenen op de volledige focus van Bart De Vos en zijn team. “Als ik mijn woord geef aan iemand, dan ga ik op dezelfde dag of in hetzelfde weekend niets anders aannemen. De omvang van het event is hierbij niet van belang. Ik ben fier om als organisator betrokken te zijn bij grote projecten, maar dat is geen drijfveer. Ik haal evenveel voldoening uit een kleiner evenement waar we de content op een slimme manier naar de doelgroep kunnen overbrengen. Het is niet omdat je de grotere projecten doet, dat je neerkijkt op de kleinere opdrachten. Wel integendeel. Bij een beperkt budget, moet je nog beter je job doen én kennen om de klant te verbazen.”

Nieuwe vijver tevreden klanten

Het team van Creationz is dus bijzonder gemotiveerd om een succesvol nieuw hoofdstuk te schrijven. “De ambitie is heel eenvoudig. We hebben vroeger met B-Art iets fantastisch uitgebouwd, en dat willen we nu met Creationz opnieuw doen. Die ambitie wordt bij mij niet uitgedrukt in cijfers, maar wel in resultaten. En daarmee bedoel ik: een nieuwe vijver van tevreden klanten. Als een klant achteraf mailt: ‘Dit was de beste editie ooit’, dan word ik daar enorm blij van. En dan maakt het niet uit of het een groot of klein project was. Een fiere klant die daags nadien bedankjes krijgt van zijn gasten, dat is het resultaat waar we naar zoeken. Wij willen een goed product in de markt zetten, zodat klanten tevreden zijn en terugkomen. We wil relaties opbouwen en verder uitdiepen. Op de duur ontstaat er dan een vertrouwensband, waardoor je net weer een stap verder kan gaan. We streven ernaar dat elk event met het Creationz-label garant staat voor topkwaliteit en succesvol voor de klant”, zo besluit Bart De Vos.

www.creationz.be