Decors & Stands

May 18, 2021, 21:49
Top 10 van event decor & meubilair 2020

Top 10 van event decor & meubilair 2020

20 oktober 2020

Fotografen die een event in beeld brengen, hebben vaak oog voor de details. Sfeerelementen zoals tafeldecoratie, bloemstukken en trendy objecten, spelen een opvallende rol in hun beeldverslag. Deze details zijn dus niet te onderschatten elementen voor de kleur en uitstraling van een event. De selectie van het juiste decor & meubilair is dan ook een vak. Maak kennis met onze top 10 leveranciers van decor & meubilair.

Tabellen5De top 2 van ons klassement – bevolkt door respectievelijk Levi Party Rental en Classic Design Rental blijft dit jaar ongewijzigd. De derde podiumplek wordt ingepalmd door Coka en Vrije Ruimte die allebei op spectaculaire wijze de top 10 binnenduiken. Ook Deco-Fact (van 7 naar 4), Femat (van 9 naar 4) en Eland (van 10 naar 5) maken een opvallende sprong.

Vertrouwen

“Waarom voldoende respondenten ons vermelden in een top 10 score zullen we nooit exact weten”, aldus Timothy Lejeune van Levi Party Rental. “Wel weten we van onszelf dat wij met ons team er elke dag staan om onze klanten en hun medewerkers bij te staan, niet alleen voor hun event maar ook met de logistiek die hierbij komt kijken. Events zijn complex van begin tot het einde en bij Levi doen wij ons uiterste best om hierin te helpen, op elk gebied. Hierdoor bouwen we een bepaald vertrouwen op, dat hoogstwaarschijnlijk een groot stuk te maken zal hebben met de scores in de enquête.” 

Veelzijdig optreden

Ook Levi Party Rental heeft zich creatief en flexibel getoond toen de coronacrisis toesloeg. “Een glazen bol hebben we niet, maar we kunnen alvast proberen voorspellen wat er komt. We dienen ons - zoals altijd - aan te passen aan hoe de markt evolueert. Momenteel proberen we heel creatief te zijn door zelf een aantal initiatieven op poten te zetten zoals onze eigen POP UP in Drongen (Fabrique). Daarnaast helpen we ook onze klanten cateraars en eventbureaus met het op poten zetten van hun ideeën. Ook produceren we heel wat COVID-proof materiaal (ontsmettingszuilen, plexiglaswanden, …). Dankzij onze eigen productieafdelingen in hout en metaal kunnen we veelzijdig optreden.” 

Over het marktonderzoek 2019-2020 van Experience Magazine

Experience Magazine voert zijn jaarlijkse marktstudie over de B2B-evenementensector uit tijdens persoonlijke interviews. De anonieme en spontane antwoorden van deze gesprekspartners geven de redactie de mogelijkheid verschillende klassementen op te stellen over de ‘favoriete’ partners van de werknemers van evenementenagentschappen en bedrijven (corporate event managers), uit het hele land, van uiteenlopende omvang.

Deze studie werd uitgevoerd van maart 2019 tot januari 2020 bij 211 professionals (146 leden van evenementenbureaus en 65 corporate event managers). Voor elk van de 7 segmenten van de B2B-evenementenwereld, moesten zij antwoorden op één enkele vraag : « Wanneer u een evenement moet organiseren voor uw bedrijf, welke zijn dan de partners die u zou contacteren voor het beheren van de organisatie/de catering/het audiovisuele/… ? (maximum 3 antwoorden) ». Elk van de spontaan vermelde bedrijven kreeg vervolgens een score van 1 (als derde vernoemd) tot 3 punten (als eerste vernoemd).