Decors & Stands

Jun 7, 2020, 12:15
Visix laat vlaggen wapperen voor onze helden van de zorg

Visix laat vlaggen wapperen voor onze helden van de zorg

27 maart 2020

“Het begon vorige week spontaan toen we aan onze vestigingen in Lokeren, Roeselare en Glogow (Polen) een vlag met een rood hart hesen om de zorgsector te steunen. We kregen al snel meer dan 70 aanvragen om deze vlaggen ook aan te bieden. Aanvankelijk vonden we het niet kies om deze vlaggen te verkopen, maar de idee is dan ontstaan om een goed doel aan deze actie te koppelen.” Het verhaal van Jean Van Houtryve, bestuurder van Visix nv, illustreert hoe kmo’s in deze coronatijden niet bij de pakken blijven zitten.

Witte lakens, witte vlaggen voor zorgsector

“In Duitsland zagen we ze al eerder hangen dan hier, de witte lakens om de mensen in de zorg te steunen. Ze inspireerden ons om een vlag te maken voor de zorgsector. Onze vlag kreeg een groot, rood hard en de tekst #samentegencorona. Mensen uit de buurt vroegen of ze zo’n vlag konden kopen. We hebben dan een eerste serietje van 20 vlaggen gemaakt voor particulieren en bedrijven uit de buurt. Ze waren zeer snel de deur uit. Ook de tweede reeks van 100 vlaggen ging vlot over de toonbank.”

Ondertussen produceert Visix ook banieren en spandoeken met het rode hart.

Tips voor goede doelen welkom

Welk goed doel met de actie ondersteund zal worden, heeft Visix nog niet beslist. “Alle tips zijn welkom op info@visix.be. Ook wie een vlag of spandoek bestelt, nodigen we ook uit om een voorstel in te sturen. We hopen aan het eind van deze actie een mooi bedrag te kunnen geven aan 1 of 2 goede doelen.”

Voor een vlag vraagt Visix zo’n 25 euro, BTW en verzendingskosten inbegrepen. “Per vlag of spandoek maken we 8 tot 10 euro over aan het goede doel. Miljoenen gaan we niet kunnen schenken aan het goede doel, en ons personeel kunnen we er niet mee aan het werk houden. Ons bedrijf is momenteel nog wel open, maar we werken met een minimumbezetting. De omzet is teruggevallen tot 20%. Maar het doet ons deugd om de positieve vibes rond deze actie te ervaren.”

Lovende reacties op sociale media

Visix krijgt op zijn sociale media niets dan lof voor dit project. “We ontvangen tal van positieve mails en foto’s van onze vlaggen en spandoeken. Weet je, deze actie brengt heel wat positiviteit mee. In eerste instantie steunen we de zorgsector en erkennen we dat onze helden van de zorg fantastisch werk leveren. Daarnaast steunen onze klanten ook ons bedrijf. We kunnen onze machines met een beperkt team verder laten draaien. Ook sturen we op deze manier een positief bericht uit naar onze eigen medewerkers. Zij zien dat ons bedrijf open blijft en in de media komt, en dat geeft hoop voor de toekomst.”

Gratis mondmaskers gesneden

Dat Visix een geëngageerd bedrijf is, toonde het vorige week nog, toen de textieldrukkerij met haar robots gratis 500 mondmaskers op maat gesneden heeft.

De vlaggen en spandoeken kunnen besteld worden op shop.krekels.net

Meer van Krekels :