Decors & Stands

Apr 19, 2024, 4:57
Deco Fact bekleedt tenten Volvo Ocean Race Pitstop The Hague 2015

Deco Fact bekleedt tenten Volvo Ocean Race Pitstop The Hague 2015

25 augustus 2015

In opdracht van De Boer Tenten nv stoffeerde Deco Fact de tenten van de Volvo Ocean Race Pitstop The Haque 2015. Voor dit driedaagse festival voorzag Deco Fact een aantal tenten van witte zijwand- en hemelstoffering. Zoals de etagehal Premier van 20m x 85m met op de etage een Aluvista tent van 15m x 20m en een Anova booghal van 15m x 70m.

De Limburgse firma bekleedde er ook een etagehal Premier van 20m x 30m met op de verdieping een Aluvista tent van 15m x 20m.

De Volvo Ocean Race is de zwaarste en de meest uitdagende zeilrace ter wereld. De deelnemers hielden een pitstop in de haven van Scheveningen. Meer dan 120.000 bezoekers kwamen de zeilboten die aan wal lagen bewonderen en genoten van tal van randactiviteiten.

Vanuit de haven van Scheveningen begonnen de zeilers aan de laatste etappe richting de haven van Zweedse Götebörg. Vooral het Nederlandse zeilteam Brunel keek uit naar de korte tussenstop in Scheveningen. Een uitzinnige menigte begroette het team. Koning Willem-Alexander bracht een blitzbezoek aan het schip van deze zeilers. In de kuip van het schip sprak hij met de bemanning. Het Nederlandse team eindigde uiteindelijk op een welverdiende tweede plaats.

Zeven zeilschepen met een elk een heel internationale bemanning aan boord, streden tegen elkaar in de Volvo Ocean Race. Deze wedstrijd startte in oktober 2014 in het Spaanse Alicante. Vandaar uit voeren de zeilers via Afrika, Azië, Australië en Amerika terug naar Europa. Na tussenstops in 11 havens kwamen ze op 27 juni 2015 aan op hun eindbestemming in Götebörg.

Alle teams voeren met hetzelfde schip de Volvo Ocean 65 of Volvo One-Design. Dit schip is een klasse zeilboot dat speciaal ontworpen is voor de Volvo Ocean Race. Voor het eerst in de geschiedenis van de wegstrijd varen alle zeilteams met volledig identieke boten.

www.deco-fact.be

Meer van Deco Fact :

Deco-Fact