Catering

Mar 31, 2023, 1:12
De meest innovatieve Belgische professsionals zijn aanwezig op SIRHA LYON 2023

De meest innovatieve Belgische professsionals zijn aanwezig op SIRHA LYON 2023

20 december 2022

Sirha Lyon, de grootste afspraak voor de internationale Food Service, verenigt alle professionals uit de horeca en de voedingsindustrie. Gedurende 5 dagen is Eurexpo Lyon de ontmoetingsplaats bij uitstek van de Food Service. Professionals uit de hele wereld komen hun laatste innovaties tonen, deelnemen aan wedstrijden en hun producten op internationale schaal lanceren.

België is door zijn suiker-, chocolade- en hopspecialiteiten en door zijn industriële vakkennis een belangrijke speler binnen de voedingssector. Maak kennis met de sterrenchefs, start-ups, ondernemingen en andere spelers uit de voedingsindustrie die België in januari zullen vertegenwoordigen op Sirha Lyon 2023.

Bakkerij, patisserie, suikerwaren: ethische en innovatieve vakkennis uitdragen

Centho Chocolates

Centho Chocolates, gevestigd in Tervuren, werkt met producten op basis van duurzame cacao die het label ‘Cacao-trace’ dragen. Dit wil zeggen dat alle schakels van de keten, van producent tot consument, worden gerespecteerd. Volgens de culinaire gids Gault&Millau behoort Centho Chocolates tot de beste traditionele chocolademakers van België.

JAC

Sinds 1946, vervaardigt JAC innovatieve bakkerijmachines, met de focus op kwaliteit en degelijkheid. Dit Luikse bedrijf, gespecialiseerd in mechanische deegverwerking en het snijden van brood, ontwikkelt vernieuwende toestellen die het voor bakkers mogelijk maken om efficiënter te werken, zonder afbreuk te doen aan de smaak, de textuur en het uitzicht van hun producten.

Voedingsmiddelen: producten van hoge kwaliteit leveren aan zoveel mogelijk mensen

De Notekraker

Het familiebedrijf De Notekraker, opgericht in 1984, is snel uitgegroeid tot een gerenommeerde leverancier in België. Het bedrijf is een ware expert in de distributie van kwaliteitsvolle aperitiefproducten zoals noten, olijven, zaden en pitten, pistachenoten en amandelen.

Vlevy

Vlevy is een fabrikant en verdeler van vernieuwende vlees-, vegetarische en veganistische toppings van topkwaliteit. Dit bedrijf is gevestigd in Gent en richt zich voornamelijk op Italiaanse restaurants en pizzeria’s.

Alcoholische en niet-alcoholische dranken: nieuwe smaken ontdekken

GIMBER

GIMBER werd in 2017 opgericht in Tubize en maakt drank op basis van gember. 100% natuurlijk, biologisch en zonder additieven. Dit alcoholvrije drankje wordt wereldwijd geëxporteerd. Het is een unieke mix van gember, citroen, aromatische kruiden en specerijen.

Superfood Beers

Superfood Beers is een innovatief merk van bier, volledig biologisch en met een bescheiden alcoholpercentage. Aan het einde van het productieproces wordt de drank verrijkt met ‘Superfoods’. Dat zijn ingrediënten met een hoge aromatische en nutritionele waarde.


Tafelkunst: kwaliteitsontwerp gegarandeerd

Eternum

Eternum werd in 1924 opgericht in Gembloux en Is expert in het ontwerpen, maken en verkopen van bestek en tafelartikelen van roestvrij staal. Deze onderneming is via haar netwerk van verdelers aanwezig in meer dan 40 landen en richt zich zowel op professionals als op particulieren.

LivWise

LivWise is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van keuken- en decoratieartikelen. LivWise is de exclusieve verdeler van meer dan 25 internationale merken en biedt restauranthouders een compleet gamma aan. Om te kunnen beantwoorden aan de noden van zijn klanten stelt dit bedrijf kwaliteit, design en gebruiksgemak centraal.


Keukenuitrusting: professionals bijstaan bij hun dagelijkse werk

Bertrand Manufacturer

Al meer dan 20 jaar is Bertrand Manufacturer gespecialiseerd in het vervaardigen van uitrusting voor grootkeukens. De catalogus van dit bedrijf telt meer dan 10.000 referenties, van dampkappen tot demonteerbare producten zoals afdruiprekken. Ze verdelen hun artikelen op de Europese markt, maar ook in Noord-Afrika, China en de Scandinavische landen.

HVD

Sinds 1922 is HVD een van de grootste referenties als fabrikant van professionele wafelijzers, op elektriciteit of gas, voor ambachtelijke bakkerijen, rondtrekkende handelaars, restauranthouders en pretparken.

Voor een overzicht van alle Belgische exposanten op Sirha Lyon, klik hier


Wedstrijden: rijzende sterren en sterrenchefs

 • Sam Van Houcke - Belgische kandidaat voor de Wereldfinale van de Bocuse d’Or 2023

  Sam Van Houcke heeft een passie voor koken. Hij studeerde af aan de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. Hij opende zijn eerste restaurant Maste in Gent in 2018, waar hij zich liet inspireren door de Scandinavische keuken. Hij is een natuurtalent: hij won twee keer de Ster van de Belgische Keuken (2015 en 2018) en werd Europees kampioen bij de Global Chef Challenge. Zijn ervaring wist hem een plaats te bemachtigen in de wereld van de gastronomie. Dat heeft hem gestimuleerd om ons land te vertegenwoordigen op de Wereldfinale van de Bocuse d’Or 2023, op 22 en 23 januari 2023.
 • Lode De Roover - Lid van de Proefjury van de Wereldfinale van de Bocuse d’Or 2023

  In 2002 studeerde Lode de Roover af aan de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. Nadien heeft hij in talrijke sterrenrestaurants in België en Nederland ervaring en vakkennis opgedaan: Comme chez Soi*** (Brussel), Lijsterbes* (Berlare), La Bergerie** (Namen), Kaatje bij de Sluis** (Nederland), De Plezanten Hof* (Hamme) en Eyckerhof* (Bornem). In 2013 opent hij Fleur de Lin* samen met zijn echtgenote. In 2022 werd hij bekroond met een Michelinster. In 2011 werd hij de eerste Belgische kok bij de Culinaire Prijs Prosper Montagné en de eerste Belgische kandidaat voor de Bocuse d’Or 2017 en 2019. Dit jaar zetelt Lode De Roover in de Proefjury van de Wereldfinale van de Bocuse d’Or 2023.
 • Nicolas Tournay en Pierre de Bidart - Belgisch team voor de International Catering Cup 2023

  De Grote Finale van de International Catering Cup verloopt in twee delen: op 17 en 18 januari 2023 in het CFA ‘La Maison Familiale Rurale’ in Balan en op 19 januari (het slotmoment) op Sirha Lyon. Bij die gelegenheid vertegenwoordigen Nicolas Tournay en Pierre de Bidart - samen met hun coach Dany Lombart - de Belgische driekleur tijdens de grootste internationale wedstrijd voor traiteurs.
 • José Michel en Patrick Gustin vertegenwoordigen België op de European Butcher Competition
  Op 22 januari 2023 tussen 13u en 17u vindt op Sirha Lyon de European Butcher Competition plaats, met name op het podium van Sirha - Horecaberoepen (Métiers de Bouche). Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Vakvereniging van de Slagers van de Rhône. De Belgische kandidaten José Michel en Patrick Gustin hebben vier uur de tijd om, met onbewerkte producten, de meest aantrekkelijke slagerschotel te maken. Ze proberen daarbij om de jury te overtuigen, samengesteld uit de beste internationale slagers en de ‘Meilleurs Ouvriers’ van Frankrijk, en de titel van Europees kampioen te bemachtigen.