Benelux Event Awards

Jul 29, 2021, 18:35
BEA-partner Wout’s Gin wint zilver op prestigieuze World Gin Awards 2020

BEA-partner Wout’s Gin wint zilver op prestigieuze World Gin Awards 2020

11 maart 2020

Producenten, distributeurs, gin-experts en journalisten … al wie professioneel bezig is met gin verzamelde op donderdag 27 februari in Londen voor de uitreiking van de World Gin Awards. Ook afgereisd naar Engeland: Wouter Dhondt en Isabelle Cosijn van Wout’s Gin uit Erpe-Mere. Zij zagen er hun gin bekroond worden met een zilveren medaille!

 

World Gin Awards

De World Gin Awards zijn een initiatief van het gerenommeerde Gin Magazine. Tijdens deze internationale wedstrijd worden de beste gins wereldwijd door specialisten geproefd en bekroond. In diverse categorieën als Classic Gin, Flavoured Gin en Genever worden per land en per categorie medailles uitgereikt aan de gins die het beste scoren op smaak.

Zilveren medaille voor Wout’s Gin

Wout’s Gin is een Belgische gin met een volle zachte smaak. Aan de basis liggen enkel natuurlijke ingrediënten als koriander, citrus en komkommer. De perfecte blend van kruiden en vruchten wist te jury van de World Gin Awards te bekoren. In de categorie Classic Gin won Wout’s Gin op basis van die kwaliteiten dan ook overtuigend een zilveren medaille voor België.

Het verhaal van Wout’s Gin

Bezieler Wouter Dhondt komt uit een familie van Belgische jeneverstokers. Als gin-liefhebber en volbloed ondernemer droomde hij er van een eigen gin samen te stellen. Hij ging op zoek naar de ideale samenstelling voor zijn Wout’s Gin die in 2018 op de markt werd gebracht. Aan de basis ligt een oud recept voor jenever dat van generatie op generatie werd doorgegeven binnen de familie.

En dat recept valt duidelijk in de smaak. Sinds de start neemt Wout’s Gin een hoge vlucht met aanwezigheid in horeca, winkels en op talloze feesten en evenementen. Zowel liefhebbers als kenners weten Wout’s Gin te smaken. En dankzij de World Gin Awards kennen ze Wout’s Gin nu ook tot ver buiten de landsgrenzen van België.

Meer weten?

Wout’s Gin – Beekkanthof bvba
Beekkantstraat 56, 9420 Erpe-Mere
www.woutsgin.com