Benelux Event Awards

Aug 10, 2022, 1:40
BEA Awards 2020: Inschrijvingsperiode wordt verlengd tot 3 december

BEA Awards 2020: Inschrijvingsperiode wordt verlengd tot 3 december

26 november 2019

De inschrijvingsperiode voor de 22ste editie van de Belgian Event Awards wordt verlengd tot dinsdag 3 december om middernacht, dus een week later dan eerst voorzien. De reden: een bijzonder drukke agenda binnen de sector van de ‘live’ communication.

De organisatoren van de BEA Awards, waarvan de 22ste ceremonie op 25 maart 2020 plaatsvindt in Mechelen, hebben besloten om de inschrijvingsdeadline voor de projecten op te schuiven. Zoals reeds duidelijk werd in een recente studie van ACC Belgium, heeft de sector van de evenementenbureaus dit najaar veel te doen, in die mate zelfs dat een aantal (grote) bureaus hebben gevraagd om extra bedenktijd over de vraag van de BEA Awards. En dan is er ook nog eens het Bea World World Festival, dat morgen in Milaan begint. Een dozijn Belgische agentschappen zullen daar vertegenwoordigd zijn, evenals ... de voltallige organisatie van de Belgian Event Awards.

"We mikken op een gelijkaardig aantal projecten als vorig jaar (34 ingeschreven projecten in de eerste ronde, nvdr), maar deze 'Milaan-week’ heeft gezorgd voor een onderbreking van het inschrijvingsproces", zegt Jean-Paul Talbot , medeorganisator van de BEA Awards en voorzitter van de internationale persjury van Bea World. "Het is maar een voetnoot… Maar als we in dit stadium toch al een ​​eerste trend moesten aanduiden, dan is het dat we projecten ontvangen van bureaus met minder kilometers op de teller, die begrijpen hoe belangrijk de BEA Awards kunnen zijn om zich te positioneren op de markt van de bedrijfsevenementen in het algemeen, en tegenover corporates in het bijzonder. "

Tot op vandaag hebben 21 agentschappen één of meerdere projecten ingeschreven voor de BEA Awards: Balthazar Events, CityCubes, Cravat Events, Dazzle Events, D-Side, Event Masters, Keep it Quiet, meetmarcel, New Balls Please, Ofcores, Open the Fridge, Push to Talk, The Event Pilots, Sylvester, To the Point Events, Tournamentcenter, Twice Entertainment, VO citizen, VO event, Way2events en Yuzu Event & Communication.

Interactie

Voor de volgende editie van de BEA Awards hebben de organisatoren ook enkele wijzigingen aangekondigd binnen het thema 'Share the Spotlight', uitgedacht door Event Masters. De dag van 25 maart 2020 wordt weer in twee delen gesplitst: de live en openbaar toegankelijke presentaties van de projecten in het Congrescentrum Lamot, 's avonds gevolgd door de prijsuitreiking in de Nekkerhal.

 “De grote uitdaging van deze editie is natuurlijk om een concept te verbeteren dat vorig jaar al heel goed werkte, en het naar een nieuw niveau te brengen in 2020", gaat Bert Knuts verder. "'s Avonds zullen we de opstelling van de Nekkerhal radicaal veranderen. Voor de awardshow werken we momenteel aan een compacter en dynamischer concept dan vorig jaar, waarbij alle finalisten tijdens de show in de kijker worden gezet. Er zal opnieuw een sterke focus op networking zijn, maar we willen het publiek een compleet andere ervaring bieden. Maar natuurlijk ga ik op dit moment verder niets onthullen. Dan zou het geen verrassing meer zijn... "

De laatste projecten kunnen tot 3 december 2019 middernacht worden ingeschreven via de pagina https://www.bea-awards.eu/nl/inschrijven/case-s-inschrijven

Meer van BEA Awards :