Benelux Event Awards

Mar 29, 2024, 12:00
2de BEA Award voor Criaturas

2de BEA Award voor Criaturas

20 april 2017

Bij zijn 2de deelname aan de BEA Awards, heeft het agentschap Criaturas opnieuw een trofee binnengehaald. Dit gebeurde tijdens de uitreiking op 20 april in ICC Ghent.

"We wisten al dat Criaturas een agentschap is dat in zijn creaties heel vlot omgaat met de elementen ‘spektakel’ en ‘fantasie," zo legt de BEA-jury uit. "In het geval van de ‘Market of Wonders’, heeft het agentschap getoond dat het niet alleen een specialist is in het ‘wow’ effect, maar ook dat men in staat is om de productie ten dienste te stellen van een complexe opdracht."

Overzicht van het project:

The market of wonders: Criaturas voor Gemini corporation

Afgelopen jaar had het recyclagebedrijf Gemini verschillende goede redenen om te vieren. Criaturas kreeg de opdracht om de meer dan 500 internationale gasten een unieke avond te bezorgen. Een unieke avond, die bovendien 100% alcoholvrij moest zijn….

Gemini – een bedrijf met Indiase roots - wou tijdens een event drie zaken in de kijker zetten: zijn 25ste verjaardag, de global business award voor zijn voorzitter, en de goede doelen waarvoor het bedrijf zich engageert. Bovendien wenste men dat de visie en filosofie van het bedrijf duidelijk zichtbaar en voelbaar waren.

Het antwoord dat Criaturas op deze wensen creëerde, was "The market of wonders", een Indisch-geïnspireerde, veganistische food market. De link met de recyclingbedrijf was duidelijk aanwezig, want de presentatie en de verpakking van het eten – met 30 gerechten in totaal - werden geïnspireerd door de producten van Gemini: staal, plastic, papier, rubber, hout. Ook de alcoholrestrictie werd gezien als een creatieve uitdaging. De bar werd een proef- en sensatielaboratorium waar de smaken en beleving rond de alcoholvrije cocktails op punt werden gesteld. Dit werd een enorm succes, want er gingen meer dan 2000 mocktails over de toog.

De gemoedelijke sfeer van een markt, het samenbrengen van business en humanity, de aandacht voor cultivering, oprechtheid, en ondernemerschap... De sfeer die gecreëerd werd, de vele details en de doordachte vernieuwde aanpak van het fooddesign & presentatie zorgden voor een totaalbeleving die de gasten beroerde en de verwachtingen oversteeg.

www.criaturas.be

Meer van Criaturas :