Benelux Event Awards

Mar 29, 2024, 7:30
Second Floor pakt zijn eerste BEA Award

Second Floor pakt zijn eerste BEA Award

20 april 2017

Bij zijn eerste deelname aan de Benelux Event Awards, heeft het agentschap Second Floor meteen een bronzen trofee gewonnen in de categorie B2C evenementen. Zij kregen deze prijs toegekend voor de organisatie van een zeer doelgericht pop-up evenement voor IKEA.

"Iedereen kent de catalogus van de Zweedse meubelgigant. Het is niet vanzelfsprekend om een van zijn hoofdstukken te vertalen naar een live evenement met de bedoeling dat dit gedeeld kan worden via zoveel mogelijk media en sociale netwerken," aldus de BEA-jury. "Voor multinationals is het inderdaad niet altijd makkelijk om de deuren van deze media te openen. Second Floor is er nochtans goed in geslaagd met deze showcase. Deze kreeg heel wat weerklank in de media die door de klant waren geviseerd." 

Overzicht van het project:

IKEA GÄST: Second Floor voor IKEA

IKEA wou zijn aanbod met betrekking tot voeding eens op een andere manier in de kijker zetten dan enkel maar in de winkel en in de catalogus. Second Floor werkte voor het Zweedse bedrijf een originele actie uit die alle verwachtingen overtrof.

IKEA zocht een manier op zijn voedingsaanbod te ‘showcasen’ onder één dak: het bewaren, het koken & bereiden, en het serveren & eten. Het doelpubliek van de actie waren niet zozeer de echte IKEA-fans, en daarom moest de nadruk vooral liggen op de ervaring in plaats van het merk. Met dit in het achterhoofd werkte Second Floor het concept IKEA GÄST uit, een trendy appartement volledig ingericht met IKEA producten. Na een PR-campagne werden 16 gasten geselecteerd, die telkens elf vrienden mochten uitnodigen om samen te koken, de tafel te dekken, te dineren… kortom een fijne avond te beleven.

De actie werd massaal opgepikt in de media en de belangrijkste kranten en lifestyle magazines brachten verslag uit over IKEA GÄST. In totaal werden er 112 artikels gepubliceerd, goed voor een geschatte waarde van maar liefst 114.735€ (print+online+instagram+twitter). Ook sociale media speelden een grote rol. De teasing video werd 750.000 keer bekeken, kreeg 3.000 likes en 150 reacties, en GÄST werd meer dan 5.800 keer vermeld op Facebook en Instagram.

www.secondfloor.be