Audiovisueel

May 18, 2024, 2:14
Nieuwe software based media production suite voor intuïtieve en efficiënte videoproductie

Nieuwe software based media production suite voor intuïtieve en efficiënte videoproductie

19 maart 2024

Panasonic Connect Europe heeft zijn nieuwe op software gebaseerde Media Production Suite aangekondigd om de computersoftware voor de professionele camerasystemen van Panasonic te consolideren in één handig platform. Het platform biedt toegang tot meerdere functies op een GUI-scherm voor zeer intuïtieve en efficiënte videoproductie op locatie. De Media Production Suite, die gratis beschikbaar is, biedt ook verschillende betaalde plug-ins die in de toekomst verder zullen worden uitgebreid.

Nu het gebruik van video in de academische en zakelijke wereld toeneemt, stroomlijnt de nieuwe Media Production Suite de camera-instellingen en biedt het een breed scala aan functies om videoproductie van hoge kwaliteit met kleine teams mogelijk te maken. Een intuïtief aanraakscherm maakt de bediening eenvoudig, waardoor videoproductie van hoge kwaliteit door niet-gespecialiseerd personeel mogelijk is.

De basisfuncties van Device View en PTZ Control zijn gratis opgenomen in de Media Production Suite. Extra betaalde plug-ins zijn onder meer Video Mixer, Visual Preset en Auto Tracking.

Device View-functie centraliseert het beheer van meerdere PTZ-camera's vanaf één computer, inclusief cameranetwerkinstellingen, statuscontrole en voeding. Het detecteert automatisch alle aangesloten camera's om tegelijkertijd netwerkinstellingen en firmware-upgrades vanaf computer te implementeren voor efficiënt netwerkbreed videomanagement.

Met PTZ Control kunnen gebruikers Pan-tilt en zoomen van de camera aanpassen, evenals focus, iris, versterking, witbalans, sluiter en ND-filter terwijl ze de video-output vanaf computer bekijken. De PTZ Control accepteert tot 100 presets voor slimme bediening.

Er kan ook een breed scala aan betaalde plug-ins aan het platform worden toegevoegd om aan specifieke behoeften te voldoen, zoals Auto Tracking voor nauwkeurig localiseren met behulp van gezichtsherkenning en lichaamsdetectie om onverwachte bewegingen te volgen voor vloeiende geautomatiseerde video-opnames.

De binnenkort toe te voegen Video Mixer plug-in maakt gebruik van AI-technologie met de AI Keying-functie om de noodzaak van een groene achtergrond te elimineren bij het samenstellen met achtergrondbeelden, zelfs wanneer u buiten opneemt. Het ondersteunt P-in-P processing, automatisch video-opname gekoppeld aan de microfoon, alsook SDI-, NDI®*- en SRT-ingang/uitgang.

Ten slotte kunnen gebruikers met Visual Presets eenvoudig op een pictogram klikken om meerdere PTZ-camera's op een onderwerp te richten voor producties vanuit meerdere hoeken. Het is ook mogelijk om een PTZ-camera en een draadloze microfoon van Panasonic te koppelen om de video-opname van sprekers te automatiseren, bijvoorbeeld op hybride conferenties.

Voor meer informatie: https://eu.connect.panasonic.com/gb/en/products/broadcast-proav/media-production-suite