Audiovisueel

Nov 29, 2023, 15:57
Panasonic-projectoren brengen wereldwijd fenomeen Game of Thrones tot leven tijdens enige officiële studiotour

Panasonic-projectoren brengen wereldwijd fenomeen Game of Thrones tot leven tijdens enige officiële studiotour

19 september 2023

De wereldwijde Game of Thrones-fans kunnen nu hun favoriete scènes uit de meervoudig bekroonde HBO-serie naspelen tijdens de officiële Game of Thrones Studio Tour dankzij Panasonic 1-Chip DLP™ 4K-laserprojectoren en 4K-schermen die een zeer meeslepende ervaring van The Seven Kingdoms en daarbuiten bieden.

In Banbridge, Noord-Ierland, in het hart van zijn spirituele thuis en in zijn belangrijkste filmstudio's, herschept de Game of Thrones Studio Tour getrouw sets uit de serie en nodigt bezoekers uit om zich onder te dompelen in een uitgebreide verzameling kostuums, rekwisieten en wapens uit de populaire HBO-serie.

Een cultureel fenomeen vastleggen
Over acht seizoenen met in totaal 73 afleveringen won Game of Thrones niet minder dan 272 wereldwijde prijzen, waardoor het een cultureel fenomeen werd en een blauwdruk voor toekomstige epische recreaties op het scherm van het fantasy-genre. Om de ervaring van zo'n veelgeprezen productie te behouden, heeft Panasonic tijdens de tour 15 Panasonic 1-Chip DLP™ 4K-projectoren geïnstalleerd. Er zijn ook bijna 50 professionele en interactieve 4K-schermen van 55 tot 98 inch van Panasonic geïnstalleerd.  

Toonaangevende projectie cruciaal voor meeslepende ervaring
Panasonic's best-in-class projection colour reproduction geeft bezoekers van de Game of Thrones Studio Tour het gevoel alsof ze zich op de set bevinden, met zijn 4K-projectoren die het kleinste niveau van detail, realisme en kleur laten zien, wanneer ze op ongeacht welk oppervlak worden geprojecteerd. Zelfs de typisch grillige omgevingen die synoniem zijn geworden met de serie komen zo goed tot uitdrukking.

De projectoren en displays zijn zorgvuldig gepositioneerd, zodat de sets en omgevingen zo realistisch mogelijk blijven en geen afbreuk doen aan de algehele bezoekerservaring. Dit wordt mogelijk gemaakt door de reeks flexibele installatieoplossingen die Panasonic biedt, zoals Ultra Short Throw-lenzen, waarmee bezoekers dicht bij het beeld kunnen komen zonder een schaduw te werpen.

Zoals altijd is de mogelijkheid voor bezoekers om foto's te maken van de meeslepende projecties, voor gebruik op sociale media, een belangrijke overweging bij het maximaliseren van de populariteit van de Game of Thrones Studio Tour. De kwaliteit van de projectoren van Panasonic zich heeft hiervoor bewezen in bestaande installaties over de hele wereld.

Ultieme betrouwbaarheid met onderhoudsvrije werking De 1-chip DLP™ 4K-projectoren van Panasonic werden ook gekozen vanwege hun reputatie en betrouwbaarheid door hun onderhoudsvrije levensduur van 20.000 uur en meer, in vaste installaties. Dit stelt musea en attracties, zoals The Game of Thrones Studio Tour, in staat om de uptime voor bezoekers te maximaliseren.

De duurzaamheid van Panasonic-projectoren is van cruciaal belang geweest voor de algehele installatie. Hun stand-by bedrijfsmodus en het vermogen om nauwlettend te worden gecontroleerd en bewaakt, zorgen ervoor dat ze alleen worden gebruikt wanneer dat nodig is, waardoor waardevolle energie wordt bespaard. Bovendien hoeven voor de 1-chip DLP™ 4K-laserprojectoren van Panasonic gloeilampen niet regelmatig te worden vervangen.

David Browne, Executive Director bij Linen Mill Studio, zegt: "Dit is de enige Game of Thrones Studio Tour ter wereld. Na onze grote opening hebben we verschillende van de bredere Warner-familie en het uitvoerend leiderschapsteam door de tour gehad en ze zijn ongelooflijk onder de indruk van wat ze hebben gezien, gezien het belang van het merk. We zijn blij dat het goed wordt vertegenwoordigd en wat we hier hebben voor bezoekers om te ervaren is echt van wereldklasse. "Dankzij Panasonic is het nu mogelijk om het beste van Game of Thrones te zien in Noord-Ierland."

Ga voor meer informatie over de Game of Thrones Studio Tour naar: https://eu.connect.panasonic.com/gb/en/case-studies/game-thrones-studio-tour-case-study