Audiovisueel

Oct 2, 2022, 17:31
MoJuice is klaar om verder te groeien binnen de PFL Group

MoJuice is klaar om verder te groeien binnen de PFL Group

27 juli 2022

Enkele maanden geleden trad MoJuice toe tot de ambitieuze PFL Group. Binnen de groep krijgt het Leuvense interactieve productiehuis de kans om verder te groeien, onder meer dankzij het brede, internationale netwerk van PFL. Experience Magazine sprak met Dominic De Gruyter, CEO van de PFL Group, en Stefan Uytterhoeven, één van de oprichters van MoJuice, over het waarom van deze samenwerking en over de ambities voor de komende jaren.

“PFL en MoJuice werken al sinds jaar en dag samen”, zo vertelt Dominic De Gruyter van PFL. “Stefan en ik kennen elkaar  al zo’n 20 jaar. We doen regelmatig een beroep op elkaars diensten, en dat verloopt altijd heel vlot. Op een gegeven moment zijn we gaan bekijken of we die samenwerking nog closer zouden kunnen maken. Uit die gesprekken is een overeenkomst ontstaan, waardoor MoJuice bij de PFL Group komt.”

Creatieve knowhow

Met de toevoeging van MoJuice breidt PFL de expertise van de groep weer verder uit. “Met MoJuice halen we heel wat creatieve knowhow in huis. Binnen PFL denken we in de eerste plaats vanuit technische kant, terwijl MoJuice vooral conceptueel werkt. Sinds de overname van ABBIT - vijf jaar geleden - hebben we ook wel specialisten die concepten kunnen uitwerken, maar MoJuice gaat daar toch nog een stuk verder in. Ook op vlak van televisie- en videoproducties gaan we via MoJuice heel wat meer kunnen doen. En ten slotte brengt MoJuice heel wat kennis op vlak van AR en VR met zich mee.”

Internationaal netwerk

Maar omgekeerd zal ook het merk MoJuice sterker worden dankzij de ondersteuning van de PFL Group. “Ik denk dat het netwerk van PFL heel wat potentieel biedt voor ons”, zo meent Stefan Uytterhoeven. “PFL is veel groter, werkt voor een veel bredere groep klanten, en staat internationaal veel sterker dan MoJuice. Dat biedt mogelijkheden. Ik denk bijvoorbeeld aan de markt van de congressen, waarin wij tot nu toe minder thuis waren. Daar liggen nog heel wat opportuniteiten om content en creativiteit toe te voegen. Eigenlijk is de PFL Group een enorm grote klant die wij ineens erbij krijgen.”

Win-win

Door het akkoord tussen beide partijen komt 80% van de aandelen van MoJuice bij PFL Group, terwijl oprichters Stefan Uytterhoeven en Geert Geuten samen de resterende 20% in handen houden. “Dat is voor ons de ideale regeling”, aldus Dominic De Gruyter. “Wij wilden Stefan en Geert graag aan het roer houden, en hen tegelijkertijd ook gemotiveerd houden. In dat opzicht is de regeling een win-win. Als we er samen in slagen om MoJuice nog verder te laten groeien, dan wordt iedereen daar beter van.”

“Nieuwe technologieën zijn nieuwe opportuniteiten. Het komt er dus op aan om daar steeds bovenop te zitten” –Stefan Uytterhoeven

MoJuice blijft MoJuice

Ondanks deze veranderingen achter de schermen, zal er voor de klanten van MoJuice quasi niets veranderen. “Het blijft nog steeds onze betrachting om evenementenbureaus en andere klanten zo goed mogelijk te servicen”, zegt Stefan Uytterhoeven. “Uiteraard gaan er enkele zaken geïntegreerd en geoptimaliseerd worden, maar dat is meer aan de administratieve kant. Ook onze kantoren blijven in Leuven.”. “MoJuice blijft volledig MoJuice”, zo vult Dominic De Gruyter aan. “Hoewel we natuurlijk veel sterker zullen samenwerken, blijven we ook elk met onze bestaande contacten werken. MoJuice kan dus ook met concullega’s van PFL werken. Dat vind ik ook gezond. MoJuice blijft zijn eigen ding doen.”

Verschillende uitdagingen

De toevoeging van MoJuice past binnen de ambitie die PFL al jaren tentoon spreidt. “We zijn de laatste jaren al heel wat uitdagingen aangegaan”, aldus Dominic De Gruyter. “Er zijn enkele overnames geweest, zoals bijvoorbeeld ABBIT, we hebben een nieuw gebouw neergepoot in Beerse, en we hebben het congrescentrum WIMEC in Turnhout onder onze hoede genomen.  Met GREAT hebben we ook een label opgericht voor de B2C-markt, om de particuliere klanten op een leuke en goede manier te servicen binnen hun budget. Ten slotte bouwen we ook verder aan het internationale verhaal, waarbij de oprichting van PFL Barcelona een belangrijke stap was. We hebben immers de ambitie om binnen de vijf jaar de meest duurzame event-supplier te worden in Europa, door in elke belangrijke congresstad een eigen vestiging te hebben, van waaruit techniekers ons multihub-concept kunnen ondersteunen.”

Mee met de technologieën van de toekomst

Ook MoJuice zelf is ambitieus voor de komende jaren. “MoJuice is heel technologie-gedreven”, zegt Stefan Uytterhoeven. “Nieuwe technologieën zijn nieuwe opportuniteiten. Het komt er dus op aan om daar steeds bovenop te zitten. We waren bij de eersten om tijdens de coronaperiode volop in te zetten op livestreams. Vandaag zijn we onder andere bezig met AI, waarmee men ongelooflijke dingen kan doen. Verder evolueert ook de deepfake-technologie bijzonder snel en ziet deze er steeds meer levensecht uit. En uiteraard volgen we ook de ontwikkeling van de metaverse op de voet.”
“5G gaat echt wel veel veranderen”, zo gaat Dominic De Gruyter verder. “Er gaat heel wat meer mogelijk zijn. Data kunnen zoveel sneller verwerkt worden, en zeker op videovlak biedt dat enorm veel mogelijkheden. De manier van communiceren gaat dus een enorme upgrade krijgen.”

“We zien heel veel opportuniteiten. Veel meer dan we effectief zullen kunnen verzilveren. Het komt er dus op aan om de juiste keuzes te maken. - Dominic De Gruyter

Trends voor de komende jaren

Als ervaren rotten in het vak zijn Stefan en Dominic natuurlijk uitstekend geplaatst om in te schatten welke trends de eventsector de komende jaren zullen kenmerken. “Beleving wordt nog belangrijker”, zegt Stefan Uytterhoeven. “Voor enkel maar een receptie, een spreker en daarna nog iets eten gaan mensen niet meer uit hun kot komen. Er moet echt voor een beleving gezorgd worden, een verhaal waarin mensen via verschillende platformen worden meegetrokken. Een beetje zoals bij televisieprogramma’s zoals De Mol. Daarnaast denk ik dat het multihub-verhaal echt wel klaar is om door te breken. En dan bedoel ik niet gewoon een livestream vanop verschillende locaties, maar wel echte evenementen vanop verschillende locaties, met groepen in binnen- en buitenland die worden verbonden.” “Heel wat 3-daagse events zijn nu online events zijn geworden van 2 à 3 uur”, zo stelt Dominic De Gruyter vast. “Bovendien zijn de resultaten beter, en komen de deelnemers met een beter gevoel uit die meetings. Het gevoel van samen iets drinken en eten kan je natuurlijk niet evenaren.  Maar op vlak van inhoud, beleving en interactie kan je soms veel meer bereiken met een online event.”

De juiste keuzes maken

PFL Group wil ook de komende jaren gezond blijven groeien. “We zien heel veel opportuniteiten”, zegt Dominic De Gruyter. “Veel meer dan we effectief zullen kunnen verzilveren. Het komt er dus op aan om de juiste keuzes te maken. Ik denk dat zowel MoJuice als PFL door deze stap nog kunnen groeien.” Stefan Uytterhoeven vult aan: “Daarnaast streven we er ook naar om gewoon heel leuke projecten te doen, waarbij we klanten en aanwezigen gelukkig kunnen maken. Wij zijn door ons vak gebeten, en wij hebben niets liever dan wanneer gasten na een event zeggen: ‘wauw, nu heb ik echt een toffe avond beleefd’.”