Audiovisueel

Apr 28, 2024, 8:37
De lichtste, stilste en kleinste 20.000lm lcd-projector ter wereld

De lichtste, stilste en kleinste 20.000lm lcd-projector ter wereld

01 maart 2022

Panasonic heeft vandaag 's-werelds kleinste, lichtste en stilste 20.000lm LCD projector  aangekondigd. De PT-MZ20K biedt kostenefficiënte prestaties en een indrukwekkende beeldkwaliteit in zwel goed verlichte ruimtes als via IP-camera's aan de online deelnemers.

De compacte, gemakkelijk te hanteren en stille (36dB) projector van 22,3 kg valt niet op in de kamer. De exclusieve tijdbesparende technologieën van Panasonic zorgen voor een eenvoudige en snelle installatie waardoor de PT-MZ20K een slimme keuze is voor prijsbewuste klanten.

De PT-MZ20K beschikt over een getunede optische engine met nieuwe 1-inch LCD-panelen voor de perfecte balans tussen hoge helderheid en rijke kleuren. De Pure White Generator zorgt voor extra licht om de kleurnauwkeurigheid te verbeteren voor een levendige en boeiende beeldpresentatie. In combinatie met Dynamic Contrast, dat video analyseert en de lichtoutput aanpast aan de contrastvereisten, blijven de beelden duidelijk zichtbaar voor zowel de deelnemers achter in de zaal als voor de deelnemers online.

De twee HDMI®-ingangen met 4K-ingangssignaal en CEC Command-compatibiliteit zijn eenvoudig te installeren en te integreren en maken AAN/UIT-bediening van het bronapparaat of het draadloze presentatiesysteem PressIT van Panasonic mogelijk. Verdere tijdsbesparing komt met de NFC-functie, die IP set-up zonder AC-voeding ondersteunt, de Smart Projector Control app met auto-focus via smartphone camera, vooraf geactiveerde upgrade kits voor Geometry Manager Pro en de Information Monitor om de status op stand-by weer te geven.

De PT-MZ20K is compatibel met een breed scala aan optionele Panasonic lenzen, zoals de zero-offset ET-EMU100 Ultra-Short-Throw Zoom Lens, en kan ook worden gebruikt voor digital signage of in musea en evenementenlokaties.

De betrouwbaarheid en efficiëntie worden gewaarborgd door de Multi-Laser Drive Engine en Panasonic's unieke vloeistofkoeling en fosfor-wiel koelsystemen. Het herbruikbare luchtfilter en de laserlichtbron zijn onderhoudsvrij voor 20.000 uur. Failover Circuitry voorkomt helderheidsverlies door diode-uitval, terwijl Backup Input schermblanking voorkomt voor meer gemoedsrust in bedrijfskritische situaties.

De PT-MZ20K projector zal beschikbaar zijn in december 2022. Ga voor meer informatie naar https://business.panasonic.co.uk/visual-system/pt-mz20kl-lcd-laser-projector 

Naast de PT-MZ20K introduceert Panasonic vandaag ook 's werelds kleinste en lichtste 3-Chip DLP 4K-projector met 20.000lm, verkrijgbaar vanaf september 2022. De PT-RQ25K-serie is 40% kleiner en 35% lichter dan zijn voorganger, waardoor hij ideaal is voor naadloze integratie in vaste installaties bij thema- of locatie-gebaseerde entertainmentattracties en voor eenvoudige opstelling en hantering bij verhuur- en ensceneringswerkzaamheden.