Audiovisueel

Mar 19, 2024, 9:42
Panasonic onthult 4K-invoerdisplays voor samenwerkingsmateriaal

Panasonic onthult 4K-invoerdisplays voor samenwerkingsmateriaal

29 augustus 2019

Panasonic Business heeft de uitbreiding van het assortiment 4K-displays, dat tijdens de ISE 2019 voor het eerst werd geïntroduceerd, voltooid met de toevoeging van zes nieuwe modellen in de CQ1-serie voor gebruik in samenwerkingsruimten.

De serie met modellen van 43 tot 86 inch levert een hoogwaardige fotokwaliteit met 4K-resolutie (3840 x 2160) en ondersteunt 4K/60p-signalen waarmee zeer gedetailleerde en aantrekkelijke beelden kunnen worden gecreëerd voor presentatiedoeleinden en het weergeven van informatie in vergaderruimten, klaslokalen en kantoren.

Alle displays worden geleverd met een helderheid van 400 cd/m2  waarbij de twee grootste displays In Plane Switching-panelen bevatten voor het vasthouden van hoge kleurnauwkeurigheid en duidelijke zichtbaarheid vanuit alle kijkhoeken. (TH-86CQ1/TH-75CQ1). Daarnaast zijn de kleinere displaypanelen uitgerust met verticale uitlijningstechnologie (TH/65CQ1/TH-55CQ1/TH-50CQ1/TH-43CQ1).

Andere kenmerken van de serie zijn de onderhoudsvrije werking van 16 uur en de basisterminals die HDMI CEC ondersteunen om de verbonden apparaten met externe apparaataansturing over RS-232C/LAN-netwerken aan te sturen via een enkele afstandsbediening. Hierdoor wordt de bediening van het apparaat gecentraliseerd, zodat deze toegankelijker is voor verschillende gebruikers.

De installatie is tevens vereenvoudigd door ingebouwde luidsprekers en basisterminals die direct kunnen worden gebruikt zonder dat er externe apparaten op aangesloten hoeven te worden. Daarnaast is de serie VESA-conform, waardoor montagebeugels voor algemene doeleinden gebruikt kunnen worden.

“De CQ1-serie werd ontworpen voor organisaties met een kleiner budget die op zoek zijn naar de vrijheid om samen te werken, en daarbij bereid zijn toezeggingen te doen op het gebied van het hogere niveau van helderheid en de onderhoudsvrije werking zoals we terugzien in de EQ1- en SQ1-serie”, aldus Huong Thanh Ngo, European Product Manager voor Panasonic Business. “In een klaslokaal bijvoorbeeld, waar displays met name worden gebruikt voor het delen van informatie, is 400 cd/m2 nog steeds een goed helderheidsniveau en is de situatie geschikt voor displays met een kortere onderhoudsvrije werking.”

De zes nieuwe displaymodellen zijn leverbaar vanaf september 2019 (TH-86CQ1/ TH-75CQ1/ TH-65CQ1/ TH-55CQ1/ TH-50CQ1/ TH-43CQ1).

Ga voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions naar https://nl.business.panasonic.be/visual-system/