Audiovisueel

Aug 18, 2019, 17:26
Veel meer dan een AV-bedrijf

Veel meer dan een AV-bedrijf

29 januari 2019

Zo’n 18 jaar geleden zette Pieter Van de put zijn eerste stappen binnen de audiovisuele tak van de eventsector. Vandaag, anno 2019, is zijn bedrijf P-Productions Rental & Events uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor de totale productionele ondersteuning van events, die veel verder gaat dan alleen maar licht, geluid en video. Experience trok naar Grobbendonk voor een uitgebreide kennismaking…

Hoewel de studies van Pieter Van de put nog een carrière in de financiële sector voorspelden, besloot hij al heel snel zijn hart te volgen. “Ik heb als student regelmatig bijgeklust in de AV-sector. Ik hield van die vrijheid en daarom heb ik dit werk verder gezet met een éénmanszaak, met een klein magazijntje, wat zou leiden tot de oprichting van P-Productions BVBA. Het draaide goed, met heel wat opdrachten, en daarom is mijn vrouw Mandy mee in de zaak gestapt om het administratieve luik in goede banen te leiden. Zo zijn we verder kunnen groeien.”

Één aanspreekpunt

Vanaf 2014 verhuisde het bedrijf naar een grotere locatie in Grobbendonk, en ging men verder als P-Productions Rental & Events. “Met die nieuwe naam wilden we de verschillende facetten van ons bedrijf in de verf zetten. We hebben toen immers de beslissing genomen om meer te gaan doen dan enkel maar audiovisueel materiaal. Ik voel heel erg aan dat klanten tegenwoordig één vertrouwd gezicht als vast aanspreekpunt willen. En daar wilden we op inspelen, door klanten een productioneel totaalpakket te gaan aanbieden. Uiteraard zijn klanten niet verplicht om ons voor het gehele pakket in te schakelen. We kunnen ook nog steeds instaan voor bijvoorbeeld enkel het audiovisuele luik.”

Breed aanbod van AV tot decoratie

Met deze koerswijziging heeft het bedrijf zijn aanbod serieus uitgebreid. “We zijn toen begonnen met meubilair en decoratie. Daarvoor hebben we ook een eigen schrijnwerkerij ingericht. Dat geeft ons de kans om eigen meubilair te creëren, waarmee we iets speciaal in de markt kunnen zetten. Maar daarnaast hebben we natuurlijk ook de standaardmaterialen. Deze afdeling is op vier jaar serieus gegroeid, met zo’n 500m² voor de opslag van meubels en de schrijnwerkerij. Verder kunnen we bijvoorbeeld ook tenten voorzien. Deze hebben we niet zelf in stock, maar we kunnen deze wel in eigen beheer aanbieden via onze vaste leverancier. Ook vloeren, verwarming en printing kan men bij P-Productions Rental & Events vinden. Men kan bij ons dus terecht voor vele zaken..”

P-Productions Rental & Events toont zijn kunnen in de Nekkerhal

Een mooi voorbeeld van het gamma dat P-Productions Rental & Events kan aanbieden was de viering 150 jaar Agfa-Gevaert in de Mechelse Nekkerhal. “Dit evenement voor zo’n 1.500 personen, georganiseerd door Event Masters, was voor ons een zeer positieve ervaring. Het ging niet alleen over lampen en boxen, we hebben daar ook enkele honderden m² gras en tapijten gelegd, groendecoratie voorzien, doeken opgehangen en voor alle meubels gezorgd. Een opdracht van maar liefst vier trailers materiaal, die voor ons toch wel een uithangbord is van wat we allemaal kunnen doen.”

 

Flexibel team

Ook het team van P-Productions Rental & Events groeide de voorbije jaren stelselmatig met het bedrijf. “Naast mijn vrouw en ikzelf zijn er vijf medewerkers. De twee project managers volgen alles van A tot Z op, van offerte tot en met uitvoering van de job zelf. Onze twee magazijniers staan in voor het laden en lossen, het onderhoud en het transport van het materiaal. En dan hebben we nog één iemand die instaat voor de schrijnwerkerij. Daarnaast kunnen we ook rekenen op een vaste ploeg van freelancers. Flexibiliteit is een van onze sterktes, en dat is ook nodig. Aanvragen komen veel meer last minute, en daar spelen wij op in. We zullen niet vaak neen moeten zeggen. Ten tijde van de Warmste Week hadden we 13 producties gelijktijdig lopen. Maar onze planning is goed, dus we kunnen dat aan. Die uitzonderlijke keer dat we eens iets moeten weigeren, is wanneer we vrezen dat we door tijdsgebrek niet de nodige kwaliteit kunnen leveren.”

Kwaliteit en afwerking

Naast flexibiliteit zet P-Productions Rental & Events ook hoog in op kwaliteitsvol materiaal en een mooie afwerking. “We proberen steeds ons materiaalpark up-to-date te houden. De laatste tijd hebben we onder andere geïnvesteerd in draadloze uplighters, een ChamSys MQ500, zwarte trussing en bewegend licht... Ook in het meubilair wordt er op regelmatige basis geïnvesteerd. Verder hechten we veel belang aan een propere en cleane afwerking. We horen regelmatig dat mensen voor ons kiezen omwille van de afwerkingsgraad. Dat is iets waar ik al van bij het begin al op hamer. Alles moet proper zijn, de kabels moeten recht liggen, etc. Hetzelfde geldt voor ons magazijn, ook daar is alles netjes verzorgd. Wat je op de baan uitstraalt, moet je ook doortrekken in eigen huis.”

Verhuis en bijkomende dienstverlening

2019 wordt opnieuw een belangrijk jaar voor de verdere groei van P-Productions Rental & Events. “Onze huidige locatie is te klein geworden. Daarom zijn we nu volop op zoek naar een nieuwe, grotere locatie met laadkades, waar we op logistiek vlak veel vlotter kunnen werken en werkruimte hebben om 2 à 3 opdrachten tegelijkertijd klaar te zetten. In 2019 komt er binnen ons bedrijf bovendien een extra tak bij, met de logistieke handling en stockage van materialen. Klanten die de ruimte niet hebben bieden wij een gecentraliseerde opslag waar wij hun materialen logistiek zullen beheren. Er is een markt voor, en daar willen we op inspelen”, zo besluit Pieter Van de put.