Audiovisueel

Sep 22, 2019, 18:22
Next-level creative lighting van het Belgische Lucenti

Next-level creative lighting van het Belgische Lucenti

21 november 2018

Lucenti, dat werd ontwikkeld en ontworpen in België, brengt innovatie in de high-speed entertainmentverlichtingsindustrie. "Met powerline-communicatie zagen we een kans om festoonverlichting naar een hoger niveau te tillen."

Yoeri Renders en Olivier Leirs hebben de afgelopen jaren volop ontwikkelingen en testen uitgevoerd om de Lucenti-lampen duurzaam en de protocollen foutloos te maken. "Door data om de lampen aan te sturen via de powerline te verzenden, verminderen we de hoeveelheid bekabeling. Standaard bedrading kan worden gebruikt om lijnen tot 250 meter lang te maken, met 128 afzonderlijk aanstuurbare lampen. "

De vlaggenschiplamp is de Pearl. Deze heeft RGB-gekleurde LED's in de basis en een dimbare LED-gloeidraad. Elk kanaal kan individueel worden aangepast via de controller. Met de app kunt u kiezen voor het gemak van plug-and-play, of u kan uw DMX (bedraad of draadloos) verlichtingsconsole aansluiten en integreren met de rest van uw verlichting.

Het Lucenti-team slaagde erin een robuuste en intuïtieve controller te creëren, die standhoudt in de moeilijke omgeving van evenementenlocaties of productiesites. Dankzij de IP65-weerstand kunnen zowel de lampen als de controller buiten worden gebruikt. Binnenkort zullen er meer vormen aan de Vinci-collectie worden toegevoegd. Zo krijgen lichtontwerpers nog meer mogelijkheden om te werken met de verbluffende output die deze lampen creëren.

www.lucenti.lighting