Audiovisueel

Mar 29, 2024, 1:41
Panasonic laat Michelangelo baden in het licht

Panasonic laat Michelangelo baden in het licht

19 juni 2018

Panasonic Visual System Solutions is de technische sponsor van ‘Guidizo Universale. Michelangelo and the Secrets of the Sistine Chapel’ werd geproduceerd door Artainment Worldwide Shows, met wetenschappelijk advies van de Vaticaanse Musea. Door de audiovisuele technologie van Panasonic wordt de pracht van de Sixtijnse Kapel opnieuw beleefd tijdens een nieuwe, meeslepende en multisensorische show in het Auditorium Conciliazione in Rome.

‘Guidizo Universale. Michelangelo and the Secrets of the Sistine Chapel’ neemt het publiek door middel van 30 professionele laserprojectors mee naar het interieur van de Sixtijnse Kapel voor een virtuele ervaring van ongekende culturele waarde. De liveshow combineert theater en de ongrijpbare magie van speciale effecten door gebruik te maken van de nieuwste AV-technologie. Zo wordt in woord en beeld een ​​niet eerder verteld verhaal beleefd.

De intensieve ervaring is onderverdeeld in vijf delen - twee zijwanden, met 8 x 31.000 lumen PT-RZ31K, het gewelfde plafond is uitgerust met 6 x 20.000 lumen PT-RZ21K en 2 x PT-RZ31K, de portaalzone bevat 4 x PT-RZ31K, het voorgaas heeft 4 x PT-RZ31K, en als laatste 2 x 12.000 lumen PT-RZ12K voor het in kaart brengen van Michelangelo’'s David op het podium en 4 x PT-RZ21K-projectors met EL-D75LE95-short throw-lenzen om van bovenaf verticaal op het podium te projecteren.

Daniele Parazzoli, algemeen directeur van Event Management, legt uit: “We kozen voor Panasonic omdat dit merk een goede reputatie heeft als het gaat om betrouwbare laser- en DLP-technologie. Bij het weergeven van de fresco's van de Sixtijnse Kapel is het de bedoeling een ​​resultaat te garanderen dat gelijkwaardig is aan het origineel. De chromatische consistentie en de contrastverhouding van Panasonics projectors waren bepalende factoren bij het bereiken van dit doel.”

“Zonder toegang tot de allernieuwste technologie zoals immersieve 270°-projectie, zouden we er nooit in geslaagd zijn om onze visie concreet uit te drukken, nieuwe generaties aan te trekken en hun kennis te verrijken met de artistieke meesterwerken uit het verleden.”, aldus Marco Balich, producent van de show. Balich was eerder artistiek directeur en producent van de Olympische Ceremonies voor Turijn in 2006 en Rio in 2016.

Marco vervolgt: “Het was essentieel voor ons om te kunnen vertrouwen op multi-level technologie. Bovenal moest het tegemoetkomen aan onze verwachtingen qua beeldkwaliteit en helderheid en deze zo mogelijk overtreffen. In de tweede plaats was voor de betrouwbaarheid een eenvoudige oplossing van levensbelang, zodat we ons konden concentreren op het ‘wow’-effect van de productie. Dat is precies wat Panasonic ons heeft gegeven.”

“Als marktleider zijn we toegewijd en gepassioneerd in het ontwikkelen van kansen in nieuwe markten. Het is een grote eer om deel uit te maken van dit unieke en originele evenement, waar kunst samengaat met de meest geavanceerde technologie om live-entertainment te creëren,” zegt Jan Markus Jahn, directeur van Visual Systems Solutions bij Panasonic Europe. “Dankzij de creativiteit van Marco Balich en Artainment Worldwide Shows hebben we de mogelijkheid gekregen om onze geavanceerde laserprojectietechnologie op zo’n originele manier te kunnen demonstreren.”

Klik hier voor meer informatie over ‘Giudizio Universale’

Klik hier voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions

nl.business.panasonic.be