Audiovisueel

Mar 28, 2024, 13:05
Panasonic brengt tentoonstellingen tot leven op ICOM

Panasonic brengt tentoonstellingen tot leven op ICOM

13 juli 2016

Panasonic heeft op ICOM Milano 2016 (International Council of Museums) visuele en beveiligingsoplossingen getoond waarmee een museumbezoek veel aantrekkelijker kan worden gemaakt. Het hoogtepunt van de conferentie was de presentatie ‘Ancient times seen through a modern lens’, waarin Panasonic samen met het Moesgaard Museum en het CAVI (Centre for Advanced Visualization and Interaction) manieren liet zien, die de museumbeleving van bezoekers verrijkt met behulp van moderne technologie.

Op de ICOM-stand toonde Panasonic de ‘Space Player™’, een innovatieve hybride verlichtingsprojector waarmee verbluffende micromapping-attracties kunnen worden gecreëerd, en de Light ID-technologie, waarbij de transmissie van Light ID's van led-displaytechnologie wordt gebruikt om content te delen via een mobiele app voor informatie, entertainment, begeleiding en reclame.

Hartmut Kulessa, European Marketing Manager Projector Products: “Mensen zijn tegenwoordig technologisch goed onderlegd en vinden het daarom extra belangrijk dat musea leuke en interactieve tentoonstellingen hebben. Technologie zoals de Light ID maakt dat mogelijk. Als we daarnaast ook onze beveiligingstechnologie integreren, kunnen we knelpunten vermijden aangezien de navigatie rond bezoekersattracties op deze manier verder geautomatiseerd kan worden en bedrijven en musea een beter inzicht krijgen in de demografie van de bezoekers.”

Voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions, klik hier