Audiovisueel

Mar 28, 2024, 14:29
Open doekjes voor visuals bij Symphonica in Rosso

Open doekjes voor visuals bij Symphonica in Rosso

07 januari 2016

Met niet minder dan twaalf uitverkochte shows in de Amsterdamse Ziggo Dome mag de jongste editie van het muziekevenement Symphonica in Rosso – met Marco Borsato als uitvoerend artiest – zich een doorslaand succes noemen. De kritieken zijn unaniem lovend, niet in het minst dankzij het visuele concept van Fabrique Fantastique.

Symphonica in Rosso is een terugkerend muziekevenement dat in 2006 voor de eerste keer werd georganiseerd, toen ook met Marco Borsato in de hoofdrol. Na passages van onder meer Paul De Leeuw, Anouk, Sting en Diana Ross, nam Marco Borsato opnieuw de honneurs waar. Fabrique Fantastique was voor de eerste keer van de partij. “Een mooie, maar niet meteen makkelijke opdracht”, vertelt zaakvoerder Tom Van Gestel.

“Marco Borsato wilde er graag een emotioneel gegeven van maken, wij wilden met onze visuals een verhaal brengen met content die aansloot op de nummers. Het moest meer zijn dan muzikale background met bolletjes, streepjes en stipjes. We zijn conceptueel tewerk gegaan en hebben veelvuldig met videobeelden gewerkt. Voor het nummer ‘Oud en Afgedankt’ zijn we zelfs een dag gaan filmen in een Antwerps rusthuis om later enkele karakteristieke beelden in de montage te kunnen verwerken. Het vinden van het juiste evenwicht tussen de visuele content en de show vormde een een boeiende uitdaging. Het moest opvallen, maar mocht tegelijk de performance van artiest en band niet overheersen.”

Of dit voor herhaling vatbaar is? “Zeker! De reeks shows is nog niet te einde, maar dit is ongetwijfeld een zeer mooie referentie”, besluit Tom Van Gestel die binnenkort ook uitpakt met een visueel concept voor de tournee van de Britse popster Ellie Goulding.

www.fabriquefantastique.be