Audiovisueel

Jul 23, 2024, 13:52
Franse surfer Vahiné Fierro benoemd tot duurzaamheidsambassadeur van Panasonic

Franse surfer Vahiné Fierro benoemd tot duurzaamheidsambassadeur van Panasonic

24 juni 2024

Panasonic heeft aangekondigd dat de Tahitiaanse surfer Vahiné Fierro zich bij Team Panasonic heeft aangesloten als duurzaamheidsambassadeur. In de aanloop naar haar Olympische debuut op de Olympische Spelen van Parijs 2024 zal de samenwerking met Vahiné het bewustzijn vergroten en mensen samen brengen in de richting van het gemeenschappelijke doel om de planeet te beschermen.

Vahiné is afkomstig van het Frans-Polynesische eiland Huahine, ten noordwesten van Tahiti – de gastlocatie voor surfen op de Olympische Zomerspelen van 2024. Vahiné surft al sinds haar tweede en was de eerste Tahitiaanse vrouw die in 2018 een World Surf League World Junior Title won in Australië, en in 2019 de Best Barrel (Women) Award van Surfer Magazine. Ze verzekerde zich van Olympische kwalificatie in 2023 door Frankrijk te vertegenwoordigen.

Vahiné is de nieuwste toevoeging aan een team van atleten van wereldklasse die dezelfde passie voor duurzaamheid delen, waaronder de Europese atleten Hannah Cockroft, Malaika Mihambo en Hannah Mills van Team Panasonic. Vahiné is ook een ambassadeur voor Coral Gardeners, dat een revolutie teweegbrengt in het behoud van de oceanen door koralen te herplanten die zijn aangetast door de opwarming van de aarde.

Panasonic biedt atleten van Team Panasonic financiering om hun sportieve ambities te ondersteunen en tegelijkertijd hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid en diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI) onder de aandacht te brengen. Hun werk onderwijst, inspireert en helpt anderen om milieu- en sociale kwesties aan te pakken die voor hen belangrijk zijn.

Vahiné vertelt: "Mijn interesse in het beschermen van onze planeet werd voor het eerst aangewakkerd toen ik 17 jaar oud was, toen ik andere surfers ontmoette die gepassioneerd waren over het behoud van de oceaan. Ik kan daarom niet trotser en vereerd zijn om met Panasonic samen te werken. Het is een bedrijf dat heel hard werkt om klimaatverandering en duurzaamheid aan te pakken."

Het GREEN IMPACT-initiatief van Panasonic vormt de kern van de bedrijfsstrategie van Panasonic. Door zijn waardeketen duurzamer te maken en toonaangevende koolstofarme technologie te ontwikkelen, wil Panasonic de CO2-uitstoot tegen 2050 met meer dan 300 miljoen ton verminderen.

Junichi Suzuki, voorzitter en CEO van Panasonic Europe B.V., voegt hieraan toe: "Vahiné is een surfer van wereldklasse. We zijn erg blij dat we haar kunnen ondersteunen in de aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs 2024; We delen dezelfde waarden met betrekking tot het respecteren van de planeet en de noodzaak om de klimaatverandering aan te pakken. Panasonic GREEN IMPACT is niet zomaar een project of campagne, maar een verbintenis voor de lange termijn. En het is dankzij atleten van wereldklasse zoals Vahiné dat we het bewustzijn van het belang van duurzaamheid kunnen stimuleren, zowel vandaag als in de komende jaren."

Ga voor meer informatie over Panasonic GREEN IMPACT naar: https://holdings.panasonic/global/corporate/panasonic-green-impact.html.

Ga voor meer informatie over Panasonic als wereldwijde Olympische en Paralympische partner naar: https://holdings.panasonic/global/olympic.html