Associaties

Jun 4, 2023, 1:45
BECAS voorjaarsbijeenkomst

BECAS voorjaarsbijeenkomst

16 maart 2023

Meer dan 3 jaar na de laatste officiële bijeenkomst organiseert beroepsfederatie BECAS vzw, die opkomt voor de economische en politieke belangen van alle event cateraars en feestzalen met eigen catering, op 20 maart een nieuwe voorjaarsbijeenkomst.

De afgelopen jaren heeft BECAS vooral achter de schermen bijgedragen door de actieve deelname van haar bestuursleden binnen Horeca Vlaanderen, Unizo en Event Confederation. Nu de meeste bedrijven eindelijk weer een volwaardig werkjaar achter de rug hebben, wil BECAS zich terug focussen op haar originele missie: gelijkgestemde beroepsprofessionals samenbrengen en inspireren.

Er is intussen veel veranderd. Niet alleen BECAS onderging een transformatie, ook het event catering landschap werd grondig door elkaar geschud. Maar de crisis heeft geleerd dat er samen meer bereikt kan worden. De uitdagingen voor de sector zijn talrijk: na corona kwam er meteen een nieuwe crisis die de grondstof- en energieprijzen de hoogte in heeft gejaagd, er is het structurele tekort aan opgeleid personeel, en dan is er natuurlijk ook nog het thema duurzaamheid.

Op 20 maart nodigt BECAS cateraars en zaaluitbaters uit in Gent voor een voorjaarsbijeenkomst waarin dit alles aan bod komt.