Associaties

Feb 9, 2023, 10:19
Op naar Zero-Carbon met de In-house Carbon Academy van CommToZero

Op naar Zero-Carbon met de In-house Carbon Academy van CommToZero

27 oktober 2022

Duurzaamheid is een proces. Het meten van de CO2-voetafdruk in de media, marketing en communicatiesector is de eerste stap naar een CO2-neutrale industrie. Het is belangrijk te weten wat we als sector vervuilen en welke impact we hebben. Daarom lanceert CommToZero het Zero Carbon-luik, waarmee bedrijven in de media, marketing en communicatiesector hun CO2-voetafdruk in de hele waardeketen kunnen meten.

Het proces is verdeeld in 3 fasen: In-house efforts (scope 1&2), Production efforts (scope 3) en Media efforts (scope 3). 

In samenwerking met Carbon+Alt+Delete, die een online tool aanbiedt waarmee u uw CO2-voetafdruk kan meten, en The Ecological Entrepereur, een consultant gespecialiseerd in CO2-opleidingen, lanceert CommToZero de In-house Carbon Academy. En dit tegen zeer democratische prijzen. Dankzij de In-house Carbon Calculator tool en de 4 begeleidende sessies, verspreid over 4 maanden, kan elk bedrijf de volledige CO2-meting van haar operationele activiteiten meten (scope 1&2). In de opleiding is ook hulp voorzien bij het opstellen van een emissiereductieplan.

In november en december zal CommToZero de gratis Production & Media Calculator tools ter beschikking stellen, waarmee indirecte emissies (scope 3) kunnen worden gemeten.

Voor meer informatie, ga naar https://commtozero.be/en/why-zero-carbon/