Associaties

Apr 27, 2024, 0:55
Is de veiligheid op evenementen voldoende? Volg vanaf 17u30 het debat, rechtstreeks vanuit Parijs.

Is de veiligheid op evenementen voldoende? Volg vanaf 17u30 het debat, rechtstreeks vanuit Parijs.

18 januari 2016

De aanslagen van november en het afkondigen van de noodtoestand hebben heel wat vragen doen rijzen. Moeten we verder gaan met het benutten van de openbare ruimte? Hoe kunnen we de onmisbare sociale band bewaren? En is de veiligheidssituatie van evenementen voldoende?,...

In samenwerking met de Franse associatie van evenementenagentschappen LÉVÉNEMENT (ex-ANAé), wordt er aanstaande maandag 25 januari vanaf 17u30 een televisiedebat omtrent de veiligheid van evenementen uitgezonden op de website eventnews.be.

Deze uitzending, die de titel "L’événementiel en état d’urgence" kreeg, zal vanuit Parijs rechtstreeks en simultaan door verschillende Franse vakmedia worden uitgezonden, en – in exclusiviteit voor het internationale publiek – door de Belgische site eventnews.be. Een première binnen de communicatiesector.

Dit debat is een unieke gelegenheid om de modaliteiten en de impact van de noodtoestand  op de organisatie van evenementen opnieuw in perspectief te plaatsen, en om een diepgaande analyse te maken van de mogelijkheid om deze beter voor te bereiden in het licht van de actuele vereisten, om zo een essentiële activiteit van ons samenleven in de stad te vrijwaren.

Prominente Franse presentatoren en gesprekspartners (overheden, bedrijfsleiders, zaakvoerders  van evenementenagentschappen, vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld,…) zullen op de set, maar ook in het publiek aanwezig zijn om hun kijk op de zaken te geven.

"L’événementiel en état d’urgence" wordt een publieke uitzending. U kan reageren via de online platformen van LÉVÉNEMENT en de partner-media.

Over LÉVÉNEMENT

De agentschappen die lid waren van ANAé (Association des agences de communication événementielle), Raffut en de event-afdeling van AACC (Association des Agences-Conseils en Communication) zijn sinds 1 januari verenigd binnen één enkele associatie genaamd LÉVÉNEMENT. Deze verenigt 72 agentschappen binnen de sector van de evenementiële communicatie, vertegenwoordigt 80% van de markt en verzamelt in totaal 2500 permanente medewerkers.

www.anae.org

Live stream