Benelux Event Awards

Apr 18, 2024, 23:25
MeetMarcel décroche un BEA Award

MeetMarcel décroche un BEA Award

20 avril 2017

MeetMarcel a décroché un trophée de bronze ce 20 avril à l'ICC de Ghent, où se tenait la 19e cérémonie de remise des Benelux Event Awards. L'agence brugeoise décroche ce prix dans a catégorie particulièrement relevée des événements B2B.

"C'est généralement lorsqu'il s'agit de réaliser des objectifs sur des marchés hautement concurrentiels que l'on reconnaît les grandes agences, " a expliqué le jury des BEA. "L'opération de recrutement que MeetMarcel a développé pour PwC a été un 'game changer' dans le secteur. Une opération qui a permis au client de devancer ses concurrents et d'occuper une position de pionnier. Une réflexion magistrale."

Résumé de l’opération:

Kick-off events 2016: MeetMarcel voor PwC

Reeds 8 jaar staat MeetMarcel in voor het PwC rekruteringsevent ‘junior kick-offs’. De bedoeling van deze events is om studenten rechten, economie en handelsingenieur te motiveren om bij PwC te solliciteren voor een eerste job. Dit jaar werd echter gekozen voor een iets andere aanpak.

Een event dat studenten reeds bij de start van het academiejaar motiveert om richting PwC te denken maakt integraal deel uit van de stragische HR visie van PwC. Na verschillende edities merkte MeetMarcel op dat het leeuwendeel van het budget opgeslorpt werd door de opvallende structuur die steeds centraal geplaatst werd. Hierdoor was PwC opvallend aanwezig in het straatbeeld, maar de studenten vonden dat bij de analyse na de events eigenlijk niet belangrijk. Bovendien lukte het netwerken tussen studenten en PwC-mensen op die manier niet zo goed.

Dit jaar werd er gekozen voor een concept met pop-up restaurants in de vier belangrijkste studentensteden. Studenten konden eenvoudig en gratis een tafel reserveren op voorwaarde dat ze een medestudent van dezelfde richting mee naar het event brachten. Het foodconcept bestond uit tapasgerechtjes, en bij elke nieuwe tapa wisselden de studenten van tafel. Zo ontmoetten ze telkens een andere PwC-medewerker voor een kwalitatieve ‘babbel’. Hun individuele bevindingen werden na het event bij PwC intern ‘gematched’ waardoor potentieel sterke kandidaten in de loop van het academiejaar meer in detail konden benaderd worden. Deze conceptuele aanpassing resulteerde voor PwC in een veel kwalitatievere benadering van het concept ‘kick-off rekrutering events’.

www.meetmarcel.be

Plus de MeetMarcel :

MeetMarcel