Event management

Apr 27, 2024, 18:21
Innovatief crewmanagement

Innovatief crewmanagement

12 mei 2016

U heeft veel werk met het opbellen van medewerkers, typen van sms’en of puzzelen met e-mailadressen? U bent het beu om overladen te worden met administratie zoals contracten aanvragen en opmaken, het controleren van aanwezigheden en timesheets? Dan is het tijd om te kijken naar de next generation van cloud based crewmanagement.

Het probleem

Uit een enquête bij meer dan 10 verschillende sectoren blijkt dat 86% van iedereen die met (tijdelijk) personeel werkt te maken krijgt met minstens één van deze 3 vervelende problemen:

  • Eindeloos en vruchteloos communiceren met medewerkers (onbeantwoorde telefoons, samenstellen van sms-lijsten en beantwoorden van sms’en, zoeken naar e-mailadressen en het updaten van contactlijsten)
  • Overspoeld worden door administratie en procedures (opmaken en verspreiden werkroosters, aanvragen en ondertekenen van contracten, samenstellen en verdelen van callsheets en briefings. Tot slot wordt het ontvangen en controleren van urenstaten en betalingen als zwaarste administratieve taak en meest tijdrovende taak ervaren.)
  • Vaak dezelfde vragen krijgen van personeel (copie werkrooster, callsheet of loonbrief, het opnieuw moeten briefen van personeel dat de briefing niet gelezen heeft, specifieke vereisten in verband met kledij of locatie moeten herhalen,… .)

De oplossing

Anno 2016 is de manier van communiceren veranderd bij vele mensen. Alles moet snel gaan via verschillende kanalen. Vroeger was er enkel de telefoon, nu is er een breed scala aan communicatiewegen zoals: social media, sms, e-mail, telefoon, pushmeldingen,… . Om iedereen vlot te bereiken kan u best verschillende communicatiekanalen gebruiken en deze afstemmen op de doelgroep die u wenst te bereiken.

Vandaag vinden we het compleet normaal dat de fichebak volledig uit ons leven verbannen is; papier daarentegen is momenteel nog in veel bedrijven de normaalste zaak. Meer en meer bedrijven digitaliseren hun papierwerk en ondervinden hier vele voordelen van: er is minder administratie, alles wordt snel teruggevonden en het is veel werkbaarder. Bovendien is het milieuvriendelijk. Dank zij een praktische software tool is het digitaliseren zeer eenvoudig.

Tot slot zijn vele people managers de dag van vandaag nog te vaak de spil van de planning. Iedereen die een vraag heeft moet bij hem of haar terecht. Deze stervormige communicatie is niet enkel tijdrovend voor de managers, ook de medewerkers vinden dit lastig en zouden liever een antwoord kunnen vinden zonder tussenkomst van hun manager. Ook hier zien we weer dat online selfservice portalen voor medewerkers meer en meer ingeburgerd geraken in het bedrijfsleven.

Start nu

De meest uitgebreide tool op de Belgische markt om personeel te beheren is Beeple. Beeple is een intuïtief en daardoor eenvoudig te gebruiken platform dat zorgt voor vlotte automatische communicatie, digitalisatie van al uw documenten en processen. Bijkomend is er een selfservice omgeving voor al uw medewerkers. Beeple heeft reeds een bewezen meerwaarde in verschillende sectoren (events, festivals, HR, uitzend, security, hotels,…). Ontdek de meerwaarde van Beeple voor u en uw bedrijf door contact op te nemen via hello@beeple.eu of op www.beeple.eu.

Meer van Beeple :

Beeple