Audiovisueel

Apr 27, 2024, 10:11
Shure organiseert de bandwedstrijd ‘Call for Legends – Live’

Shure organiseert de bandwedstrijd ‘Call for Legends – Live’

06 september 2016

De winnaars treden op bij een bekend muziekfestival en ontvangen Shure-producten ter waarde van 5000 euro

Dit jaar richt de Shure-bandwedstrijd zich op talentvolle jonge bands uit de EMEA-regio die uitblinken in live-optredens. De wedstrijd “Call for Legends – Live” loopt van 1 september tot 22 december op de speciale website “call-for-legends.eu”. Alle bands uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika mogen aan de wedstrijd deelnemen – ongeacht het genre muziek dat ze spelen.

Alles wat ze moeten doen, is een Engelstalig profiel van hun band opsturen vergezeld van een YouTube-filmpje dat een live-optreden van de band laat zien. De winnende band ontvangt niet alleen Shure-producten ter waarde van 5000 euro, maar treedt ook op tijdens één van de beroemdste festivals ter wereld, het Montreux Jazz Festival. Bovendien maakt een professionele videocrew opnamen van de winnende band tijdens het optreden in Montreux, als aandenken aan de wedstrijd.

Live-optredens vragen veel van een artiest. Je kunt het niet overdoen of andere geluidsinstellingen proberen, en fouten kun je niet herstellen. Alles moet feilloos werken want het enige waar een band op het podium aan wil denken, is het publiek vermaken. Al sinds het ontstaan van de rock-’n-roll is Shure op vrijwel elk podium aanwezig en levert aan musici van elk genre de hoogwaardige en betrouwbare draadgebonden en draadloze microfoons die ze nodig hebben om hun optreden tot een succes te maken. De SM58 is ongetwijfeld één van bekendste podiummicrofoons aller tijden, en viert dit jaar zijn 50e verjaardag. Live-omgevingen zijn vaak onvoorspelbaar, en stemmen lopen ongelofelijk sterk uiteen – de SM58 heeft echter keer op keer bewezen dat hij alles aankan.

Om de bandwedstrijd in 2016 tot een echte uitdaging te maken, stelt Shure één cruciale eis aan de deelnemers: Ze moeten een echte live-band zijn. Om dat te bewijzen, vereist de inschrijving een YouTube-filmpje waarin de band live optreedt. Het maakt niet uit of de opname in een kleine club of in een concertzaal is gemaakt, zolang het optreden maar live is.

Aanmelden is eenvoudig. Bands die aan de wedstrijd willen meedoen, hoeven zich slechts in te schrijven op de website call-for-legends.eu, met een korte beschrijving van het profiel van hun band en een filmpje van een live-optreden. Aanmelden is mogelijk van 1 september tot 22 december. Alleen bands die minimaal 50 stemmen krijgen van de community komen op de shortlist die aan de jury wordt voorgelegd. De jury die de winnaars aanwijst bestaat uit de Britse indie-band Blossoms en vertegenwoordigers van het Montreux Jazz Festival en Shure.

De jury wijst in januari 2017 drie winnaars aan. Zoals gezegd krijgt de eerste plaats een live-optreden aangeboden op het beroemde Montreux Jazz Festival, een evenement met de meest gevarieerde deelnemerslijst ooit – van Queen, Deep Purple, Muse en Lady Gaga tot M83, Air, Vampire Weekend en Madness, plus een professionele video-opname van dat optreden en Shure-producten ter waarde van 5000 euro. De tweede en derde plaats worden beloond met Shure-producten ter waarde van respectievelijk 3000 en 1000 euro.

Alle informatie over deze wedstrijd is te vinden op de website www.call-for-legends.eu

www.shure.be