Vaste & tijdelijke locaties

Apr 28, 2024, 22:57
Domaine de Graux: duurzame evenementen die betekenisvol zijn

Domaine de Graux: duurzame evenementen die betekenisvol zijn

26 februari 2024

Domaine de Graux, een uitzonderlijke locatie in Doornik, verwelkomt uw privé- en bedrijfsevenementen voor maximaal 450 personen. Maar naast de drie modulaire zalen en de ongerepte natuur die zich uitstekend leent voor 'groene' seminars en teambuildings, richt deze agro-ecologische boerderij zich vooral op duurzame ontwikkeling om betekenisvolle evenementen te organiseren en mensen opnieuw in verbinding te brengen met de natuur. General manager Marie Delvaulx geeft meer uitleg.

Domaine de Graux heeft zichzelf tot doel gesteld om te bewijzen dat grootschalige agro-ecologie mogelijk én rendabel is voor landbouwers. “Dankzij onze 120 hectare gewijd aan gewassen, veeteelt en tuinbouw proberen we de verschillende spelers in de samenleving bewust te maken van de principes van agro-ecologie, alsook van het belang van een andere landbouw, met meer respect voor de bodem en het milieu. Dit doen we onder andere door de mogelijkheid te bieden om evenementen te organiseren in een zeer aangename natuurlijke omgeving en door te voldoen aan een reeks duurzame verbintenissen, zowel op het gebied van onze kernactiviteit, de landbouw, als op het gebied van de evenementen zelf”, aldus Marie Delvaulx.

Coherentie

Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar evenementen – en meer in het bijzonder teambuildings – die betekenis vol zijn. Ze willen zich onderdompelen in een omgeving die verbonden is met de natuur, om zo de uitdagingen van duurzame ontwikkeling beter te begrijpen. “Wij bieden bijvoorbeeld boerderijbezoeken aan, aangevuld met activiteiten rond biodiversiteit of het behoud van bodem en water. Dit gebeurt telkens onder begeleiding van experts. In functie van de wensen van elk bedrijf kunnen er ook doelgerichte activiteiten worden aangeboden. Mensen die bij ons evenementen organiseren of eraan deelnemen, ervaren een gevoel van samenhang - ze eten wat op het landgoed wordt geproduceerd, omdat cateraars onze producten maximaal moeten gebruiken - maar ook van plezier, omdat dit hen in staat stelt om weer in contact te komen met de natuur en een gevoel van welzijn te creëren ten opzichte van het evenement. En dit alles met respect. Niet alleen voor de locatie, maar ook voor alle waarden die we ondersteunen op het vlak van duurzame ontwikkeling, impact op het milieu, biodiversiteit, water- en afvalbeheer, enzovoort..”

Charter voor duurzamere evenementen

Naast een terrein en gebouwen die duurzaam beheerd worden (duurzame materialen, hergebruik van water, duurzame energiebronnen, enz.), streeft Domaine de Graux er uiteraard ook naar om duurzame evenementen te organiseren. "Hiervoor hebben we een charter opgesteld voor cateraars, agentschappen en andere evenementenpartners, met daarin een reeks punten om te respecteren (zoals het gebruik van onze producten of biologische, lokale en eerlijke producten), maar ook enkele verboden (zoals vuurwerk en andere extravagante elementen die niet in lijn zijn met het respect voor het milieu en de natuur). Elk evenement wordt dus zorgvuldig overwogen. We hebben gesprekken met elke klant en elke partner om hen goed te laten begrijpen wat onze ambities zijn. Dat is essentieel," zo concludeert Marie Delvaulx.

Meer info via info@domainedegraux.com.