Nieuwsarchief

Apr 19, 2024, 0:27

Panasonic levert AV-oplossingen voor de Olympische en Paralympische Spelen van Parijs 2024

dinsdag, 16 april 2024 11:35

Panasonic Connect Co., Ltd. zal state-of-the-art AV-oplossingen leveren voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 die van 26 juli tot 11 augustus in Frankrijk worden gehouden, en voor de Paralympische Spelen van Parijs 2024, die gepland staan van 28 augustus tot 8 september. Panasonic levert onder meer professionele displays, broadcast production equipment en projectiesystemen.

AUVICOM viert halve eeuw innovatie in de audiovisuele sector

dinsdag, 16 april 2024 10:51

AUVICOM, pionier en toonaangevend speler in de audiovisuele sector, viert dit jaar een mijlpaal van vijftig jaar innovatie, groei en toewijding aan klantenservice. Wat begon als een passieproject in 1974, groeide uit tot een bloeiend bedrijf meer dan 60 medewerkers dat een breed scala aan audiovisuele oplossingen biedt. Het bedrijf realiseerde een omzet van meer dan 11.5 miljoen in boekjaar 22/23 en stevent af op een omzetstijging van meer dan 20% in boekjaar 23/24.

CityCubes en Sylvester transformeren Sportpaleis tot innovatief belevingspaleis tijdens FTI slotfestival

woensdag, 27 maart 2024 16:10

Ruim 33.000 bezoekers zagen tijdens het FTI Slotfestival van 23 en 24 maart  het Antwerps Sportpaleis en de Lotto Arena omgetoverd worden tot een waar belevingspaleis. Jong en oud genoten van een overvloed aan content, animatie en boeiende talks rond de kracht van Vlaamse Innovatie en Technologie. CityCubes en Sylvester sloegen voor deze gelegenheid de handen in mekaar.

Event Lounge: de rustgevende kracht van groen in de stad

woensdag, 27 maart 2024 15:06

Event Lounge ligt op een boogscheut van hartje Brussel. Het centrum beschikt over alles wat je nodig hebt om conferenties, seminaries, congressen, tentoonstellingen en andere events voor 50 tot 1150 personen te organiseren. De prachtige, trendy inrichting is veelzijdig en aanpasbaar. De voorzieningen en installaties zijn ultramodern. De parking biedt plaats aan 150 voertuigen en beschikt over meerdere laadpalen. "Het enige minpuntje volgens onze tevreden gebruikers is het industriële karakter van de zone waarin het gebouw ligt. De weg ernaartoe voelt dus wat onheilspellend aan", vertrouwt Managing Partner Gilles Poot Baudier ons toe. De organisatie nam dus landschapsarchitect Michel Delvosalle in de arm om de omgeving wat aantrekkelijker te maken. Op twee weken tijd is deze locatie bijna onherkenbaar veranderd. De foto's die voor en na de werken werden genomen, spreken voor zich!

MICE LIEGE-SPA | Op naar het oosten met drie ideale dienstverleners voor uw volgende evenementen

woensdag, 27 maart 2024 10:39

Nu de lente voor de deur staat begint de natuur weer te ontwaken, verkwikt door de terugkeer van licht en warmte (relatief natuurlijk in België!). Een uitstekende gelegenheid voor het Convention Bureau • MICE Liège-Spa om u voor te stellen aan enkele dienstverleners die onder andere als pluspunt hebben dat ze gelegen zijn in een bosrijke omgeving of in het midden van een bos.

Via deze nieuwsbrief maken we daarom kennis met Silva Hotel Spa-Balmoral, Forestia en Sniper Zone. Deze drie dienstverleners ten oosten van de provincie Luik zullen u zeker weten te overtuigen!

Kleurrijk, levendig & jong: dit was Prolight + Sound 2024

dinsdag, 26 maart 2024 12:16

Afgelopen was het beurscentrum in Frankfurt het epicentrum van de technologie-industrie voor evenementen en entertainment. Prolight + Sound 2024 deed de grond trillen met een scala aan activiteiten. Naast vier buitenpodia, ontelbare optredens, liveshows en DJ-sets, bood Prolight + Sound boeiende paneldiscussies, keynotes en presentaties over de nieuwste trends en producten uit de licht-, audio-, podium-, media- en evenementensectoren.

Meer dan 3.000 vrijwilligers verzamelen 3,7 ton afval

dinsdag, 26 maart 2024 10:49

Naar goede gewoonte trekken op de eerste zondag van de lente duizenden vrijwilligers richting de kust om onze stranden schoon te maken tijdens de Eneco Clean Beach Cup. Dat was deze 15de editie - met surfclub Windekind uit Koksijde als hoofdlocatie - niet anders. Meer dan 3.000 ‘beach lovers’, onder hen ook Ozark Henry, trotseerden de wind en verzamelden op één namiddag tijd, verspreid over 18 kustlocaties, maar liefst 3,7 ton afval, waarvan het merendeel plastic.

“Communicatie is meer dan ooit een vak”

dinsdag, 26 maart 2024 10:44

In september 2022 kondigden MediaMixer en Push To Talk hun fusie aan. Vandaag, amper 1,5 jaar later, kunnen we al spreken van een meer dan geslaagd huwelijk. De voorbije periode werd voor MediaMixer – want onder die naam ging het bedrijf verder - gekenmerkt door een vlekkeloze samensmelting, een verhuis naar een nieuw gebouw, en een verdere uitbreiding van het team en de competenties. Samen met Tom Bellens, één van de twee CEO’s van MediaMixer, maken we de tussenbalans op.

“Het drukste voorjaar uit onze geschiedenis”

donderdag, 21 maart 2024 09:49

JADA events heeft een mooi 2023 achter de rug, en ook 2024 kondigt zich veelbelovend aan. Meer zelfs, dit voorjaar wordt het drukste uit de geschiedenis van het Antwerpse evenementenbureau. Om dit alles in goede banen te leiden werd het team onlangs versterkt met drie nieuwe krachten. Een vooruitblik met zaakvoerders Jan de Wieuw en Danny Kayser…

Nieuwe software based media production suite voor intuïtieve en efficiënte videoproductie

dinsdag, 19 maart 2024 11:39

Panasonic Connect Europe heeft zijn nieuwe op software gebaseerde Media Production Suite aangekondigd om de computersoftware voor de professionele camerasystemen van Panasonic te consolideren in één handig platform. Het platform biedt toegang tot meerdere functies op een GUI-scherm voor zeer intuïtieve en efficiënte videoproductie op locatie. De Media Production Suite, die gratis beschikbaar is, biedt ook verschillende betaalde plug-ins die in de toekomst verder zullen worden uitgebreid.

FestivalChair viert zilveren jubileum

dinsdag, 19 maart 2024 11:21

25 jaar geleden haalde ondernemer Tim Várdy samen met vrienden drie nachten door om op het North Sea Jazz Festival zijn FestivalChair aan de man te brengen. In essentie een kartonnen krukje, dat met zijn combinatie van praktisch nut en marketingwaarde de wereld veroverde en de basis legde voor Dutch Design Brand. Overal in de evenementenbranche duikt het op en daarbij draagt het niet alleen mensen, maar ook een boodschap.

Brico Makers Fair groeit met Priintr

dinsdag, 19 maart 2024 11:17

In februari bracht de Makers Fair ruim 2.000 medewerkers van Brico, BricoPlanit en BricoCity gedurende 2 dagen samen in Brussels Gate. Het doel is om nieuwe producten te introduceren in de verschillende productassortimenten die in de winkel aanwezig zijn en het personeel in contact te brengen met leveranciers.

Van der Valk Hotel Gent viert op 1 april 2024 haar 3-jarig bestaan

donderdag, 14 maart 2024 10:53

Ja, u leest het goed, geen grap, maar wel drie jaar van onvergetelijke momenten sinds de uitdagende tijden van het coronavirus. Het is verbazingwekkend hoe snel de tijd is gevlogen en hoeveel er werd bereikt in deze periode. Het team van Van der Valk Hotel Gent is dankbaar voor kansen die men heeft gekregen van zijn gasten en partners gedurende deze reis.

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

donderdag, 14 maart 2024 10:38

57% van de Belgen bezocht in 2023 één of meerdere evenementen. 54% van de bezoekers plant in 2024 zelfs nog meer evenementen te bezoeken dan vorig jaar. En 87% van de Belgen vindt het belangrijk tot zelfs heel belangrijk om evenementen te kunnen bezoeken. Dat leert het onderzoek dat Event Confederation in samenwerking met onderzoeksbureau iVOX heeft uitgevoerd bij een representatieve steekproef van 1.000 Belgen in januari 2024.

ACC en UBA brengen de directe en verborgen pitch-kosten in beeld

dinsdag, 12 maart 2024 14:16

Naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek van ACC naar het aantal pitches waaraan haar leden het afgelopen jaar deelnamen en de uurbestedingen en out of pocket kosten die daarmee gepaard gingen, brengen ACC en UBA – in samenwerking met PitchPoint – een whitepaper uit over de directe en de verborgen kosten van pitchen bij bureaus én bij opdrachtgevers.

Nieuw kantoor voor sterk groeiend event agency The Media House

dinsdag, 12 maart 2024 12:44

Het Brugse full service event & marketing agency The Media House heeft een nieuwe uitvalsbasis gevonden in Sint-Andries. Het bedrijf kende de laatste jaren een sterke groei en is sinds dit jaar ook een van de vier preferred eventpartners van de Vlaamse overheid. Burgemeester Dirk De fauw huldigde het nieuwe kantoor in. “We zijn al lang geen kleine speler meer en ons nieuwe kantoor moet onze ambities verder kracht bij zetten”, stelt zaakvoerder Christopher Van Hemelryck-Bray.

 

Koninklijke Belgische Voetbalbond gaat partnership aan met Event Masters

dinsdag, 12 maart 2024 12:41

Event Masters is trots om de lancering van hun nieuwste samenwerking met de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) aan te kondigen. Deze exclusieve alliantie, gedoopt als RBFA Experiences by Event Masters, markeert een belangrijke nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Event Masters. Dit voorrecht opent immers de weg naar unieke event mogelijkheden, met de kans voor Event Masters om innovatieve evenementen te organiseren op de site van het Proximus Basecamp.

Op onderzoek in Mechelen

donderdag, 07 maart 2024 11:05

Meet in Mechelen, het congresbureau van Stad Mechelen, heeft afgelopen jaar sterk ingezet op het promoten van teambuildings in de stad. Er werd daarvoor zelfs een Mechelen Award in het leven geroepen. In een boeiende competitie haalden 5 cases de finale, maar uiteindelijk was het de ‘Nekker Escape Walk Experience’ van De Gouden Kooi die met de hoofdprijs aan de haal ging. Samen met Jan Gheyle van De Gouden Kooi bekijken we het winnende project van naderbij.

Samen voor schone stranden met Eneco Clean Beach Cup

donderdag, 07 maart 2024 10:37

Op zondag 24 maart trekken naar goede gewoonte meer dan 3.000 vrijwilligers richting kust om samen onze stranden schoon te maken. Voor de 15de editie van de grootste opruimactie van België is surfclub Windekind in Koksijde dit jaar de hoofdlocatie. Wat daar destijds vanuit de surfgemeenschap als een kleinschalig event ontstond, is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie waar families, vrienden, verenigingen en sportclubs een leuke strandwandeling combineren met een grootschalige openlucht lenteschoonmaak.

Prolight + Sound 2024 staat voor de deur!

dinsdag, 05 maart 2024 12:43

De verwachting neemt toe: op 19 maart verwelkomt Prolight + Sound 2024 de industrie in Frankfurt. Dit jaar zal de toonaangevende vakbeurs voor evenementen- en entertainmenttechnologie nog sterker focussen op de unieke symbiose van technologie en emotionaliteit, netwerken en entertainment. Met nieuwe en uitgebreide ruimtes, een tweetalig educatieprogramma en exclusieve Community Nights biedt de komende show bezoekers vier dagen vol trends, lezingen en technologische innovaties.

“Sterke verhalen omzetten naar ervaringen”

dinsdag, 05 maart 2024 12:22

Rechtstreeks van de schoolbanken aan de slag gaan bij Duvel. Het lijkt de droom van heel wat studenten, maar het is wel effectief het carrièrepad van Gillian Dedrie, die bij brouwerij Duvel Moortgat de functie van Event & Experience Manager vervult. In een gesprek met Experience Magazine legt hij uit wat zijn job precies inhoudt, hoe de brouwerij op events inzet, en welke tot nu toe zijn mooiste ervaringen zijn.

25 jaar aan evolutie van de bedrijfsfilm: Video Experience Day viert jubileumeditie

dinsdag, 05 maart 2024 12:12

De Video Experience Day bestaat 25 jaar en dat mag gevierd worden. Co-organisatoren AP Hogeschool en Kanaal Z slaan de handen weer in elkaar voor de jubileumeditie van het evenement in Kinepolis Brussel, waar corporate video in de kijker wordt gezet. Op 4 juni 2024 maken 33 genomineerden kans op één van de awards in de elf verschillende categorieën. Video’s inzenden kan tot 15 maart via www.videoexperienceday.be.

Pagina 1 van 121