Associaties

Sep 22, 2020, 22:17
Reclame-icoon Marc Fauconnier nieuwe voorzitter ACC, koepel Belgische communicatiebureaus

Reclame-icoon Marc Fauconnier nieuwe voorzitter ACC, koepel Belgische communicatiebureaus

13 december 2019

Marc Fauconnier, Executive Chairman bij FamousGrey, is door de Raad van Bestuur van ACC met unanimiteit verkozen als nieuwe Voorzitter. ACC is de koepel van de communicatiebureaus in België en telt vandaag 133 leden. Marc was tussen 2013 en 2017 zelf lid van de Raad van Bestuur en ligt in die hoedanigheid mee aan de basis van de uitbreiding van de ACC naar alle disciplines van de communicatiemix.

Het mandaat Van Fauconnier gaat in vanaf januari 2020. Hij volgt Erwin Jansen op, CEO Wunderman Thompson, die de voorbije drie jaar vorm gaf aan de verdere uitbouw en profesionalisering van de ACC.

Erwin Jansen, huidig Voorzitter ACC: “De voorbije drie jaren legden we met ACC een mooi traject af: naast de aangroei van Tools & Services onder impuls van de 11 Expert Centers, hebben we sterk ingezet op diversiteit, talent management, recrutering en welzijn. Ik ben zeer fier dat we met Trademark.Belgium ACC als koepel van de creatieve sector op de kaart hebben gezet en dat onder mijn impuls de Raad van Bestuur vervrouwelijkt en gediversifieerd is qua disciplines.”.

Marc Fauconnier: “Ik ben zeer blij en ook vereerd om tot Voorzitter van ACC te zijn verkozen. Ik zal mij met een positief verhaal focussen op het herpositioneren van onze creatieve sector als gangmaker van de economie, met een businessmodel dat synoniem staat voor verandering. Als sector moeten we een nieuw speelveld ontwikkelen waarin we onze historische sterkte, namelijk creativiteit, combineren met een visie op de toekomst. Onze hernieuwde doelen zijn dan ook zonder twijfel: economische waarde creëren en zichtbaar maken. Merken transformeren. En verantwoordelijkheid opeisen door onze creativiteit in te zetten voor change en transformatie.”

Johan Vandepoel, CEO ACC: “Marc en ik vormden ooit een sterk en zeer complementair team bij BBDO. Met zijn visie en mijn daadkracht kunnen we de creatieve sector nog meer ondersteunen en vooruitstuwen. Ik kijk er dan ook naar uit om opnieuw intens met Marc samen te werken”.

Meer van ACC Belgium :