Event technologies

Mar 29, 2024, 13:48
Beloven doet lezen

Beloven doet lezen

06 februari 2017

Je kent de routine. We schrijven een bericht met relevante inhoud. We bedenken daar ook ineens een goede onderwerpregel bij. En toch blijft de leesratio beneden de verwachting. Tijd voor Flexmail om eens in de toverdoos te grabbelen…

Als je lezers van je e-marketing lijst een extra argument geeft om de e-mail te openen, dan zal je merken dat ie zich daar ook door laat verleiden. Zet dus je verleidingstruc maar dadelijk in. En schrik niet als je openratio de hoogte in schiet. We geven enkele tips.

Een incentive werkt

We hebben misschien al incentives ingezet voor het verzamelen van e-mailadressen. Korting als je inschrijft op je nieuwsbrief. Een gratis staal in ruil voor je e-mailadres. Als deze methode haar vruchten heeft afgeworpen, waarom zou ze dan ook niet succesvol kunnen zijn in de onderwerpregel?

‘Geen verzendkosten voor wie meer dan 50 euro bestelt’ zou een perfecte gangmaker kunnen zijn voor vaste klanten van je e-shop. ‘Gratis staal voor nieuwsgierige lezers’ kan de perfecte leesverleiding zijn voor de aanvragers van productinformatie. ‘Gratis winter check voor je wagen’ is misschien wel de perfecte inleiding voor een verhaal over winterbanden.

Tijdsdruk werkt ook

Lezers scrollen door hun e-mailberichten om te bepalen wat ze onmiddellijk, straks of nooit gaan lezen. Met de term ‘onmiddellijk’ plaats je jezelf al dadelijk in het kamp van de tijdsdruk. Menselijke hersenen zijn gevoelig voor tijdslimieten. Als je daar in je onderwerpregel op inspeelt, dan scoor je gegarandeerd!

‘Bestel vandaag om je cadeau voor Valentijn te ontvangen’ is de onderwerpregel voor je klanten die altijd op het laatste nippertje op je e-shop terechtkomen en hun winkelmandje niet afrekenen omdat ze bij de check-out vaststellen dat goederen niet meer tijdig geleverd raken. De onderwerpregel ‘Alleen vandaag korting bij verlenging van je abonnement’ spreekt voor zichzelf.

www.flexmail.eu

Meer van Flexmail :