Event technologies

Apr 23, 2024, 9:25
Ontdek de nieuwe Contact Related Content in de Smart Builder 2.0

Ontdek de nieuwe Contact Related Content in de Smart Builder 2.0

12 juli 2016

Personalisatie en targeting zijn al lang belangrijke trends binnen digitale marketing, en daar spelen we bij Flexmail dan ook zwaar op in. Zo lanceerden we in het verleden uitgebreide segmentatiemogelijkheden, interessegroepen, voorkeuren en de Workflows om uitgebreide marketing automation scenario’s op te zetten. Ook Contact Related Content zit al enkele jaren in ons arsenaal, maar deze feature is een beetje onder de radar gebleven. Met trots stellen we dan ook onze vernieuwde Contact Related Content voor! Vanaf nu stel je in no time een volledig gepersonaliseerd bericht op in de Smart Builder.

Indien je al enige tijd van het Flexmail platform en de uitgebreide support documentatie gebruik maakt, ben je ongetwijfeld al eens Contact Related Content tegengekomen, of heb je er al eens mee geëxperimenteerd. Heb je toch een kleine opfrissing nodig? Dankzij Contact Related Content stuur je zeer gerichte e-mails naar je contacten, door variabele content aan verschillende contacten te tonen, afhankelijk van de informatie die je over hen verzameld hebt. In plaats van hiervoor verschillende e-mailberichten te creëren, bundel je gewoon alle content in één en hetzelfde e-mailbericht.

Wat zijn de voordelen?

Dankzij Contact Related Content kan je de tijd die je spendeert aan het opzetten van je e-mailcampagnes aanzienlijk verminderen, en behoud je een veel beter overzicht tijdens het creatieproces. Maar wat nog belangrijker is, is dat je de relevantie van je e-mailberichten alleen maar doet stijgen. Wat niet interessant is voor een contact, krijgt hij op basis van jouw selecties immers niet te zien. Dit leidt dan weer tot hogere engagement scores en uiteindelijk betere resultaten.

Contact Related Content, hoe verschilt dat van personalisatie?

Je kunt Contact Related Content een beetje vergelijken met de personalisatiecodes, maar dan met nog veel meer flexibiliteit. Eerder dan dat je enkel de waarde van een veld invult, toon of verberg je specifieke content op basis van verschillende data. Zo kan je gebruikmaken van contactvelden, interessegroepen, voorkeuren en acties in voorgaande campagnes. Zo zet je de data waarover je nu al beschikt in je Flexmail database optimaal in.

Een simpele toepassing is dat je een kledingstijl toont aan je contact afhankelijk van het geslacht van je contact. Mannen krijgen herenkleding te zien en vrouwen dameskleding. De rest van de e-mail, bijvoorbeeld een mooie korting als een contact bestelt bij de kledinglijn, blijft hetzelfde voor alle ontvangers.

Contact Related Content in de Smart Builder

Contact Related Content kon je al enige tijd in Flexmail inzetten aan de hand van specifieke codes. Nu is deze feature volledig geïntegreerd in de Smart Builder. Voor elke structuur en elk element kan je via het configuratie-icoon eenvoudig instellen voor wie dit onderdeel zichtbaar mag zijn.

Hoe gaat dat dan in zijn werk?

Je begint zoals altijd met het aanmaken van je bericht in de Smart Builder 2.0. We nemen er bovenstaand voorbeeld even bij ter illustratie. Je klikt dus op het tandwiel achteraan een specifieke structuur of element. Automatisch opent er zich een pop-up, waarin je via de verschillende selecties een bepaalde structuur of element toewijst aan een doelgroep. Zo wijs je een structuur met call-to-actions voor herenkleding toe aan contacten die bij het veld ‘geslacht’ de waarde ‘man’ kregen ingevuld.

flexmail252016n

Je kunt hier ook een stapje verder gaan. Verschilt het kledingassortiment van je online webstore ook per regio? Dan implementeer je regio gewoon als tweede criteria door op het plus-icoontje te klikken.

flexmail252016 a

Je ziet dat de criteria voor Contact Related Content op dezelfde manier werken als de segmentatiecriteria om je contactenlijst in doelgroepen op te splitsen. Verder kun je ook de AND/OR-instelling gebruiken wanneer een contact respectievelijk aan beide of een van de twee criteria dient te voldoen of criteria groeperen via het ketting-icoontje. In het volgende voorbeeld werd al een campagne uitgestuurd met een promotie voor de kledinglijn van 20% en hier zie je ook hoe al die elementen zijn ingezet. Via het ketting-icoontje hielden we de twee criteria betreft de links uit de campagne samen. Daarna gebruikten we de OR-instelling aangezien de klant maar op een van de twee links uit een vorige campagne diende te klikken om de structuur of het element uit het bericht te zien. Zo zie je maar dat je op basis van het klikgedrag van je contact de inhoud van je e-mail ook kunt doen variëren.

flexmail252016 b

Het zit ‘m in je data

Uiteraard staan we te popelen om te zien hoe jullie aan de slag gaan met Contact Related Content. Denk eens na over welke informatie je eigenlijk al beschikt in je Flexmail database, en hoe je deze optimaal kan inzetten voor gerichte communicatie naar je verschillende doelgroepen.

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar hangen vaak samen met je bedrijfsactiviteit en de relatie die je hebt met je ingeschreven contacten. Het is dus het best dat je even brainstormt over welke data je eventueel nog dient te capteren of aan te vullen, en hoe Contact Related Content voor jouw type e-mailcommunicatie kan werken en dan kan ook jij optimaal profiteren van deze fantastische feature!

www.flexmail.be

Meer van Flexmail :