Event technologies

Apr 19, 2024, 4:50
Forganiser start ambitieus dataproject voor Horeca

Forganiser start ambitieus dataproject voor Horeca

21 juni 2016

Een innoverend platform om de kreunende horecasector in ons land een nieuwe toekomst te geven!? Dat is het gloednieuwe project De Serre, met als uitvalsbasis Startup Village, de prachtig gerenoveerde vleugel in de voormalige gebouwen van het Antwerpse OCMW aan de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen.

De Serre wordt een bedrijfsrestaurant en evenementenlocatie, meer nog het kloppend hart van Startup Village waar doorlopend geëxperimenteerd zal worden met nieuwe technologieën.

De Serre is het geesteskind van bezielers: Dieter Veulemans (CityCubes), Sebastian Rummens (Forganiser) en Gary Fernandes (De Serre).

Startup Village

Startup Village biedt onderdak aan de volledige site in Antwerpen waar startups, grote bedrijven en investeerders elkaar vinden; een plek van bruisende ondernemersactiviteit. Een plek ook die Antwerpen nog intensiever moet linken aan andere grote startupcities zoals New York, Londen, Tel Aviv, Barcelona en Berlijn. Hier kunnen meer dan 70 ondernemers hun creativiteit botvieren onder begeleiding van verscheidene incubatieprogramma’s. En waar de focus bij De Serre, als bedrijfsrestaurant zowat het kloppend hart binnen Startup Village, uitsluitend ligt op horeca en hospitality gaan de startups nog veel breder. Dit moet zowat het Belgische hart van innovatie in bedrijfsvoering worden.

Vanaf September zal De Serre al beschikbaar zijn voor evenementen en workshops. Vanaf januari 2017 gooit restaurant De Serre de deuren open voor het grote publiek. 

Data-Mining

Ondanks het feit dat de sector gastronomisch hoge toppen scheert in binnen- en buitenland kampt de horeca met een almaar negatiever imago. Want waar associeert het grote publiek vandaag de horecasector mee? Lage lonen, hard werken, zwart geld, fraude, witte kassa’s, onduidelijke regelgeving...én heel wat stopzettingen en faillissementen. Nochtans wordt veelvuldig de goede richting gewezen via kennis-en opleidingscentra, coachingtrajecten, gratis consulting en subsidies. De grootste innovatiewind met zicht op een beter management komt evenwel uit de hoek van de zogeheten Tech Startups, kleine startups met de meest vernieuwende ideeën en concepten.

U kent hét modewoord binnen moderne bedrijfsvoering? ‘Big Data’. Oftewel allerhande data uit uw sector verzamelen, analyseren en toepassen in uw dagelijkse werking en besluitvorming. Dit kan een ontzettend grote rijkdom betekenen, alleen zijn de meeste bedrijven daar nog altijd niet intensief mee bezig. Zeker niet in de horecasector. De Serre brengt hier verandering in door het grootste dataproject voor horeca in België te introduceren, met de ondersteuning van verschillende softwareleveranciers.

Info & Contact:

Gary Fernandes +32 479 33 09 09 – gary@de-serre.be

Coming soon: www.de-serre.be

Meer van Forganiser Festen :

Forganiser


Festen