Event technologies

Mar 29, 2024, 9:42
E-mailbarometer bevestigt: e-mail kan nog steeds groeien

E-mailbarometer bevestigt: e-mail kan nog steeds groeien

14 november 2016

Niet dat iedereen al de weg naar e-mailmarketing gevonden heeft. Zelfs de barometer leerde in haar laatste enquête dat heel wat bedrijven de stap nog moeten zetten. Maar dat laatste zijn ze ook wel van plan. Zij die al even bezig zijn op dit pad, zien alleen maar groei.

Uiteraard is een goede marketing manager een druk en bezet persoon. De klanten komen immers niet vanzelf in rijen aanschuiven. Tenzij je toevallig een hippe iDevice in de aanbieding hebt. Maar toch is van de bevraagde doelgroep die nog geen e-mailmarketing inzet, het digitale een belangrijk instrument. Ze zijn al aanwezig op sociale media, doen al druk aan SEO op hun website en gebruiken online-advertenties. E-mailmarketing is dan ook het logische sluitstuk.

Starten met e-mail

Toch wil meer dan een vijfde van de bevraagden in 2016 het hoofdstuk e-mailmarketing aansnijden. Het maken van tijd is een eerste hindernis die ze willen nemen. Anderzijds zijn ze er zich van bewust dat het noodzakelijk is om een goede databank met contacten uit te werken en ook relevante e-mails te schrijven om te voorkomen dat ze als spam aanzien worden. Dit is uiteraard al een eerste wijsheid.

Gelijke aandachtspunten

Een wijsheid die ook terug te vinden is bij de ervaren gebruikers van e-mailmarketing. Want gevraagd naar hun aandachtspunten in 2016 komen drie grote antwoorden naar voor. In de B2B zegt 15,10 procent nog meer aandacht te gaan besteden aan het verder uitbouwen van hun databank met nieuwe contacten. Ruim 14 procent wil nog harder werken aan gepersonaliseerde e-mails. Dat komt uiteindelijk de relevantie ten goede. En de top drie sluit af met 13,80 procent van de e-mailmarketeers die hun bestaande communicatie willen optimaliseren. Dat vergt natuurlijk vooral een investering in tijd.

Groeiende tevredenheid

Die investering blijkt ook de moeite te zijn. Want bij het peilen van de tevredenheid van de e-mailmarketeers over de resultaten van e-mail tegenover hun marketing doelstellingen blijkt in een B2B omgeving 63,95 procent tevreden te zijn over de resultaten. In een B2C omgeving zakt dit wel tot 44,23 procent wat duidelijk aantoont dat deze doelgroep op dit vlak misschien wat moeilijker te benaderen is.

Groeiend resultaat

Toch blijft er nog steeds duidelijk een groeiende trend waar te nemen. Want als je naar de ratio’s kijkt, dan blijkt er niet alleen beter – een toename van 34,12 procent in B2B en 38,46 procent in B2C – gelezen, maar ook meer – een toename van 35,29 procent in B2B en 40,38 procent in B2C – door geklikt te worden. De B2C omgeving doet het in deze trendsetting ook beter dan de B2C omgeving. Uiteindelijk zal dat het resultaat ten goed komen. En dus ook de groei van e-mailmarketing. Een winner zet je immers toch vaker in?

Het volledige onderzoek met alle resultaten kan je hier raadplegen

www.flexmail.eu

Meer van Flexmail :