Event technologies

Mar 28, 2024, 10:56
The magic of web tracking

The magic of web tracking

20 februari 2017

Het team van Flexmail twijfelt er niet aan dat elke e-marketeer in zijn e-mailcampagne zijn contacten probeert door te verwijzen naar zijn website. Heb je je dan nooit afgevraagd hoe handig het zou zijn als je je contacten een automatisch bericht kan verzenden nadat ze een bepaalde webpagina bezochten? Niet enkel zou dit de marketeer een stap dichter brengen bij zijn contacten maar kan hij hen in de toekomst op een nog efficiëntere manier benaderen. 

Momenteel analyseren we het open ratio van een campagne, het aantal kliks op een link en welke contacten je formulier/enquête hebben ingevuld. Maar wat doet je contact eenmaal hij op jouw website belandt? Surft hij verder rond op je website? Welk type producten bezoekt je contact nog meer? Tijd om met deze gegevens actie te ondernemen!

Grijp je kans om je contacten nog béter te kennen!

Hoe start ik hiermee? Web tracking is de oplossing. Om het traject van je contact vanuit een e-mailcampagne op te volgen, dien je eerst een tracking code op je verschillende web pagina’s te integreren. Je voegt deze tracking code uiteraard toe op de pagina’s waarover je gegevens wil verzamelen. Het traject van je contact vind je uiteraard later terug in het rapport van je campagne. Analyseer en leer je contacten nog béter kennen.

Welke meerwaarde biedt web tracking mij als marketeer?

Interesses afleiden

Elke marketeer verwerkt in zijn campagne een aantal links naar zijn website. Als link X gekoppeld is aan product X en een contact klikt op deze link, kan je als marketeer concluderen dat er interesse is in product X. Bovendien betekent dit voor de marketeer dat hij in zijn volgende campagne doelgerichter kan communiceren met de input die automatische gegenereerd werd door web tracking.

Trigger voor een nieuwe campagne

Web tracking opent nieuwe deuren voor de marketeer, want de contacten die de web pagina over product X bezocht hebben, ontvangen de volgende campagne over product X. De contacten die de web pagina niet bezocht hebben, zullen deze campagne niet ontvangen. Een win- win situatie voor de marketeer en het contact, want enkel de geïnteresseerden ontvangen de nodige informatie.

Gebruikers toevoegen

Wat een zonde als een contact een formulier op je website invult, maar de gegevens worden niet automatisch opgeslagen.. Deze contacten zouden toch zeker en vast jouw volgende campagnes moeten ontvangen, niet? Indien de tracking code ook geplaatst werd bij het formulier op je website, kan een contact dat het formulier invult (niet via een e-mailcampagne) aangemaakt worden in jouw Flexmail account. Hij zal de volgende campagnes dus ook ontvangen. Check!

Gebruikers identificeren

Nog handiger zou zijn als je een formulier op je website vooraf kan invullen met de informatie van de bezoeker.. Door gebruik te maken van de identify functie in de tracking code, vul je het forumlier op je website vooraf in met zijn gegevens of log je de gebruiker automatisch in wanneer deze gekend is. Laat je mailingslijst groeien met waardevolle contacten.

Kortom, web tracking opent heel wat nieuwe mogelijkheden voor de e-marketeer. Ga aan de slag en integreer web tracking met jouw e-mailcampagnes! Voor vragen omtrent web tracking, contacteer support@flexmail.be

www.flexmail.eu

Meer van Flexmail :