Event management

Mar 28, 2024, 13:41
Biennale INTERIEUR Kortrijk en Hostess-Select: never change a winning team

Biennale INTERIEUR Kortrijk en Hostess-Select: never change a winning team

07 december 2016

Regelmatige bezoekers van de Biennale Interieur in Kortrijk weten het al veel langer dan vandaag: de ontvangst, de informatieverstrekking, de begeleiding, de kinderopvang,…  alles is er van topniveau! Daarvoor zorgt het enthousiaste team van Hostess-Select. “Zij zijn het visitekaartje van onze Biënnale”, vertelt Colette Deceuninck, Operational Director van de Biennale Interieur vzw/npo. “Elke editie opnieuw is het een blij weerzien.”

Discover our services

Wie een bezoek brengt aan de bekende, Kortrijkse design Interieurbiënnale, wordt er meteen verwelkomd door een team professionele hostessen en hosts van Hostess-Select. Professioneel tot in de kleinste details, maar ook spontaan en hartelijk. De hostesses en hosts doen echter veel meer dan de ontvangst en de kassa.

“Zij staan in voor een perfecte verwelkoming aan de hospitality desk. Zowel bezoekers als exposanten kunnen bij hen terecht voor informatie. Zij verkopen ook onze catalogi, zorgen voor de kinderopvang en houden een oogje in het zeil op speciale tentoonstellingen die deel uitmaken van de Biënnale. Waar en wanneer iemand een vraag heeft, staan zij altijd paraat, telkens opnieuw met de glimlach. En dat van bij de opening, waar ze dit jaar al meteen extra aandacht trokken met hun mooie uniform dat werd ontworpen door modeontwerpster Ann Demeulemeester, tot aan het sluiten van de deuren. Ook het bezoek van Koningin Mathilde hebben ze mee in goede banen geleid. De taak van de hostesses en hosts is dus veel ruimer dan gewoon maar ‘acte de présence’ geven. Ze moeten constant bij de les blijven en doen veel meer dan alleen maar aan de balie zitten. Zij zijn zonder meer het visitekaartje van Biennale Interieur.”

Het lijdt geen twijfel dat Colette Deceuninck tevreden is over de samenwerking met Hostess-Select.

“Héél tevreden zelfs”, klinkt het overtuigd. “En dat al ettelijke edities lang. Dat komt in de eerste plaats door de mooie mix van ervaring en jong talent. Een aantal hostesses/hosts is al jaren van de partij, sommigen komen hier al voor de zevende of achtste keer. Er is zelfs iemand die elke keer uit Dubai overkomt om van de partij te zijn en er zijn mensen die hun verlof opsparen om bij ons hostessenwerk te kunnen leveren. De ervaren krachten vormen ondertussen een vaste kern die de beurs door en door kent. Ze weten perfect wat er van hen wordt verlangd en geven het goede voorbeeld aan de jonge krachten die iets minder ervaring hebben. Ze sturen op die manier het hele team aan. Ze zijn allemaal zeer gemotiveerd, maar ook belangrijk is dat ze praktisch meedenken. Is er ergens een probleem, dan melden ze dat niet alleen, maar komen meteen met een voorstel tot oplossing. Voor ons is dat superinteressant.”

De vraag of het team van Hostess-Select ook de volgende keer opnieuw van de partij zal zijn, is bijna overbodig. “Dat spreekt bijna voor zich. Never change a winning team is hier het motto. Hostess-Select is gewoon ‘part of the team’, het is telkens opnieuw een blij weerzien.”

Hostess-Select bvba
Antwerpse Steenweg 29/101
9080 Lochristi
Tel :09 326 00 52
Fax:09 339 00 52

www.hostess-select.be