Event management

Apr 25, 2024, 16:16
Robots for the Entertainment Industry

Robots for the Entertainment Industry

27 september 2016

LED-schermen die in elke mogelijke richting bewegen en zo een geïntegreerd deel van de show worden… dankzij de nieuwste ontwikkeling van de audiovisuele leverancier EMBE, is dat allemaal mogelijk! De versatile robots kunnen vanaf nu ingezet worden als technologische eye-catcher op events, presentatie of shows.

Verschillende combinaties van robots zijn mogelijk: één, twee, vier or meer robots, afhankelijk van het gewenste show concept.

Deze technologie werd al gebruikt voor enkele belangrijke evenementen, zoals de prime time TV show 'The Island of Celebrities' en de onthulling van een auto voor Iveco. Meer inspiratie vindt u hieronder. 

Enkele weken geleden opende het kantoor van EMBE in Italië de deuren voor bezoekers op een 'Robot Open Day'. De aanwezigen ontdekten nieuwe manieren van 'automation': robots gecombineerd met de nieuwste generatie LED-schermen die bewegen en interageren met mensen.

 

Voor de Italiaanse TV show 'The Island of Celebrities' (of L’Isola Dei Famosi), heeft EMBE een 'Camau NJ650' robot arm gebruikt om een deur van 5m² in een LED-muur te laten bewegen en zo de presentator op de set te laten. Daarna moest de deur terugkeren tot op een halve millimeter van de oorspronkelijke positie.

Voor de officiële onthulling van het nieuwe Stralis model van Iveco heeft EMBE een set-up ontworpen die 2 robotarmen en 15m² LED combineert, met een uitstekend resultaat tot gevolg.

Om meer te weten te komen over EMBE en de mogelijkheden voor uw show, kan u de website bezoeken.

Meer van Event Management Belgium :