Event Destinations

Mar 29, 2024, 15:54
Singapore: De tijger van de zakenreizen

Singapore: De tijger van de zakenreizen

03 november 2015

De Republiek Singapore wordt vaak als voorbeeld genoemd omwille van het economische succes van het land, en is nu een van de populairste bestemmingen voor incentives en congressen geworden. Te midden van hypermoderne wolkenkrabbers bezit de stadstaat een modern MICE-infrastructuurnetwerk.

Het is een bruisende stad met een druk verkeer. Singapore is een echte wereldstad die zich in verschillende sectoren heeft opgewerkt tot wereldleider, zoals die van bank en financiën, biomedische wetenschappen, media en ICT, energie en milieu, transport en veiligheid, … In de wolkenkrabbers werken talloze hoogopgeleide en getalenteerde, jonge mensen die in Singapore zijn neergestreken omdat het een populair handelscentrum is.

Singapore, ook wel de Aziatische Tijger genoemd, kan zich beroemen op zijn economie die gebaseerd is op kennis, waardoor het aantal internationale NGO’s er op 7 jaar tijd is verviervoudigd. Nu zijn er zo’n 150, en samen zorgen ze ervoor dat er meer ideeën en visies tussen wereldleiders worden gedeeld.

Centraal gelegen en toegankelijk

Deze organisaties delen de stadstaat met 7000 multinationals, waarvan meer dan 4000 multinationals er hun maatschappelijke zetel hebben gevestigd. Singapore trekt zoveel zakenmensen aan dankzij zijn ligging, want de stad vormt een brug naar Azië, maar ook en vooral dankzij het beleid dat gericht is op zaken doen en de ontwikkeling ervan. In dit kader beschikt Singapore over een investerings- en financieringsprogramma, waardoor een bedrijf snel kan worden opgericht op basis van een – goed – financieel plan. Het lokale beleid bevindt zich trouwens op zo’n efficiënt niveau dat Singapore de tweede plaats bekleedt van de meest concurrerende landen ter wereld, en de eerste plaats wat Azië betreft. De Wereldbank heeft Singapore op de eerste plaats gezet van meest gemakkelijke landen om zaken te doen, en dit voor het negende jaar op rij! De Wereldbank benadrukt vooral de integriteit, kwaliteit, betrouwbaarheid, productiviteit, wetgeving en bescherming van de intellectuele eigendom van Singapore.

Meer was er niet nodig om organisatoren van congressen, meetings en incentives wereldwijd te laten inzien dat Singapore een uitstekende bestemming is. Daarnaast is het land ook vlot toegankelijk dankzij zijn luchthaven van Changi, voor de vijfde keer op rij door Skytrax verkozen tot beste luchthaven ter wereld. Een honderdtal luchtvaartmaatschappijen vliegt op Singapore, waardoor 300 steden van 70 landen verbonden zijn met het land en zijn MICE-infrastructuren.

Een brede waaier aan infrastructuren

In deze inspirerende omgeving zullen organisatoren van congressen en incentives helemaal geen moeite hebben om betrouwbare en efficiënte partners te vinden. Hun eerste contact in Singapore is het SECB, het lokale conventiebureau (zie kader).

Zoals men kan verwachten van een land dat in het hart van de Aziatische economische activiteit is gelegen, beschikt Singapore over meerdere hypermoderne congrescentra, tentoonstellingspaleizen en conferentiecentra, die vaak vlak bij vrijetijdscentra, restaurants, shoppingcenters, enz. liggen. Onder de grote congrescentra van de stad, onthouden we het Marina Bay Sands Expo & Convention Centre, het Suntec Singapore Convention & Exhibition Centre, en de Singapore EXPO en het conferentiecentrum Max Atria. Deze infrastructuren hebben, in navolging van de trend die de wereld al enkele jaren bezighoudt, duurzame operationele programma’s opgericht.

Het nuttige…

Voor evenementen op kleinere schaal biedt de stad het Grand Copthorne Waterfront Hotel & Conference Centre, het Raffles City Convention Centre en het Resorts World Sentosa aan. Naast deze gebouwen die speciaal voor de zakenwereld werden ontworpen, zijn verschillende lokale attracties voorzien van MICE-infrastructuren en bieden zo een origineel kader voor evenementen. Zo is er het S.E.A. Aquarium, River Safari, Gardens by the Bay, ArtScience Museum, de Universal Studios Singapore en het Goodman Arts Centre, om maar enkele plaatsen te noemen die business en pleasure combineren…

Deze verscheidenheid aan werkinfrastructuren vindt uiteraard zijn gelijke terug in een aantal hotels die gebouwd zijn volgens zeer verschillende voorbeelden. De stad telt er bijna 400, voor een totaal van 55 000 kamers. En zoals het geval is voor bedrijfsinfrastructuren, is er voor ieder wat wils, aangepast aan ieders budget.

en het aangename

Deze wereld van bruisende bedrijfsactiviteiten is echter niet vergeten om over tal van vrijetijdsvoorzieningen te beschikken. Naast de talloze groene zones die Singapore de bijnaam ‘tuinstad’ hebben opgeleverd, zullen zakenmensen hun hart kunnen ophalen in de grote winkelcentra van Orchard Road, de voornaamste handelsader van de stad, of in de kleine boetieks van Haji Lane en Ann Siang Road.

De fijnproevers zullen het appreciëren dat de gastronomie in Singapore sinds enkele jaren een hoogtepunt heeft bereikt. Naast de bekende straatkraampjes zijn er nu ook restaurants die gerechten uit de hele wereld aanbieden, gaande van de meest pittoreske tot de meest luxueuze.

Wat de sociale programma’s betreft, laten de dienstverleners van Singapore hun verbeelding de vrije loop om de stadstaat in al zijn aspecten te laten ontdekken. Sommigen trekken de kaart van de lokale gastronomie, door middel van een kookles of een ontdekkingsroute. Anderen bieden dan weer teambuildingactiviteiten aan, zoals het Scavenger Hunt Team Building Programme waarbij groepen van 20 tot ongeveer 100 deelnemers een originele opdracht moeten ondernemen in de Universal Studios Singapore. En dan zijn er natuurlijk ook nog de ontelbare bijzondere sites van de stad, zoals de ruimte voor een receptie of diner die privaat wordt gemaakt, in het hart van een –  op alle vlakken – wonderbaarlijke stadstaat.

Singapore Exhibition & Convention BureauTM

 

Het SECB (Singapore Exhibition & Convention BureauTM) is het beginpunt voor de organisatie van een evenement in Singapore. Het bureau staat ter beschikking van de eventorganisatoren om hen advies te geven en hen naar de partners te brengen die het meest bekwaam zijn om hun evenement in goede banen te leiden.

Info: yoursingapore.com/mice